H Lexus εξελίσσει χειροκίνητο κιβώτιο για ηλεκτρικά

H Lexus εξελίσσει χειροκίνητο κιβώτιο για ηλεκτρικά

Η Lexus εξελίσσει ένα χειροκίνητο κιβώτιο για ηλεκτρικά μοντέλα που θα προσομοιώνει την αίσθηση του παραδοσιακού σασμάν σε ένα συμβατικό αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με τον Takashi Watanabe, αρχιμηχανικό της Lexus Electrified, η ιδέα ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου με χειροκίνητο κιβώτιο ξεκίνησε μετά από συζήτηση μηχανικών της μάρκας σχετικά με το τι κάνει τα συμβατικά μοντέλα τόσο ελκυστικά.

Μπορεί το χειροκίνητο σασμάν να είναι πρακτικά περιττό για ένα ηλεκτρικό όχημα, αλλά η Lexus έδωσε το πράσινο φως για την εξέλιξη του πρότζεκτ.

Lexus

Ο Watanabe ανέφερε ότι η εξέλιξη του κιβωτίου ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια και έχει ήδη εφαρμοστεί σε ένα UX300e, ενώ δεν αποκλείεται να περάσει μελλοντικά στην παραγωγή σε ένα από τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα της Lexus.

Το πρωτότυπο χειροκίνητο UX300e διαθέτει τρία πεντάλ, αναθεωρημένη χαρτογράφηση, στροφόμετρο και παράγει από τα ηχεία του ήχο που θυμίζει το γουργουρητό ενός θερμικού μοτέρ, με τον Watanabe να προσθέτει ότι το μόνο που δεν μπορούν να προσομοιώσουν είναι η μυρωδιά της βενζίνης!

Lexus

Καινοτομίες όπως το χειροκίνητο κιβώτιο, το σύστημα διεύθυνσης steer-by-wire Οne Motion και η τετρακίνηση με torque vectoring Direct4 που έκανε ντεμπούτο στο νέο RZ 450e θα υιοθετηθούν από την έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου Electrified Sport.

Το τελευταίο θα αποτελέσει την ηλεκτρική ναυαρχίδα του κατασκευαστή και θα είναι ο έμμεσος αντικαταστάτης του θρυλικού LFA.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube