H Toyota ετοιμάζει σούπερκαρ για την ίδια ή την Lexus;

H Toyota ετοιμάζει σούπερκαρ για την ίδια ή την Lexus;

H Toyota κατέθεσε στις ευρωπαϊκές αρχές πατέντα για ένα διθέσιο σπορ μοντέλο, φουντώνοντας τις φήμες που θέλουν τον κατασκευαστή να βρίσκεται ακόμη πιο κοντά στον αντικαταστάτη του Lexus LFA.

Η Toyota έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να κερδίσει τις καρδιές των petrolheads λανσάροντας μοντέλα όπως το GR Yaris, το GR86 και τo Supra. Και απ' ότι φαίνεται ο Ιάπωνας κατασκευαστής δε σκοπεύει σταματήσει εκεί καθώς για άλλη μια φορά φουντώνουν οι φήμες που τον θέλουν να ετοιμάζει νέο σούπερκαρ.

Συγκεκριμένα, η Toyota κατέθεσε πατέντα ενός διθέσιου μοντέλου στην Ευρώπη, που μοιράζεται πολλά σχεδιαστικά στοιχεία με το αγωνιστικό Toyota GR GT3 concept. 

Τα σκίτσα που είδαν το φως της δημοσιότητας θυμίζουν έντονα το πρωτότυπο όχημα με μακρύ καπό, χαμηλή απόσταση από το έδαφος, γυμνασμένα καπούλια και άκρως αεροδυναμική σιλουέτα, που παρουσίασε η Lexus πριν από λίγους μήνες.

Toyota

 

Έτσι, πολλοί είναι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι είτε το μοντέλο θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Lexus LFA, ή ότι πρόκειται για ένα μελλοντικό αγωνιστικό της Toyota. 

Η Lexus από την πλευρά της δεν έχει ανακοινώσει το παραμικρό για τον διάδοχο του LFA, κρατώντας ως επτασφράγιστο μυστικό ότι έχει να κάνει με το τεχνικό του σκέλος. Η ιαπωνική φίρμα έχει αναφέρει ότι θα επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 km/h σε λιγότερο από 2". Αυτό ακούγεται σίγουρα εντυπωσιακό και παραπέμπει περισσότερο σε προδιαγραφές hypercar παρά σε ένα ένα «απλό» σπορ αυτοκίνητο.

Επίσης, όπως έχει διαρρεύσει από τους Ιάπωνες το αυτοκίνητο θα προσφέρει αυτονομία με μία μόλις φόρτιση που θα ξεπερνά τα 500 km.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube