H αυτόνομη οδήγηση είναι αδύνατο να εφαρμοσθεί στην πράξη σύμφωνα με την BYD

H αυτόνομη οδήγηση είναι αδύνατο να εφαρμοσθεί στην πράξη σύμφωνα με την BYD

Η BYD πιστεύει ότι οι κατασκευαστές πετούν άσκοπα τα χρήματα τους στην εξέλιξη αυτόνομων οχημάτων καθώς μια τέτοια εφαρμογή, σε πραγματικές συνθήκες, φαντάζει αδύνατη.

Ο εκ των κορυφαίων κατασκευαστών ηλεκτρικών οχημάτων στην Κίνα, ο όμιλος BYD, θεωρεί πως είναι πρακτικά αδύνατο να εφαρμοσθεί το «σενάριο» της αυτόνομης οδήγησης. Όχι γιατί η τεχνολογία δεν το επιτρέπει αλλά γιατί οι περιορισμοί και οι δικλίδες ασφαλείας είναι πολλοί και δύσκολα κάμπτονται. 

Η BYD, όπως και όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές, έχουν επενδύσει πολλά χρήματα στην εξέλιξη αυτόνομων οχημάτων. Ο Κινέζος γίγαντας έχει αποκτήσει πλήρως ή ως συμμέτοχος, ποσοστό από τεχνολογικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον τομέα, ενώ συνεργάζεται στενά και με την NVIDIA, η οποία θεωρείται εκ των κορυφαίων του είδους και την έχουν εμπιστευτεί ήδη, η Jaguar, η Polestar, η Volvo, η Mercedes-Benz, η Lucid και σαφώς πολλές ακόμα κινέζικες αυτοκινητοβιομηχανίες. 

BYD

Η BYD όμως θεωρεί ανέφικτο να επικρατήσει πλήρως η αυτόνομη οδήγηση ακόμα και στο μέλλον. «Είναι πρακτικά αδύνατο» δήλωσε ο Li Yunfei, υψηλόβαθμο στέλεχος στο τεχνολογικό τμήμα της BYD, σε εκπροσώπους του Τύπου στα πλαίσια της διεθνούς έκθεσης στη Σανγκάη. 

«Όταν σκεφτόμαστε την αυτόνομη οδήγηση θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας όλες τις πτυχές αυτής της τεχνολογίας καθώς και τον αντίκτυπο που θα έχει στην κοινωνία. Τόσο από ψυχολογικής πλευράς ως και το νομοθετικό πλαίσιο. Δραστηριοποιούμαστε χρόνια σε αυτόν τον τομέα και μπορώ να σας διαβεβαιώσω πλέον ότι όσοι συνεχίσουν να επενδύουν σε αυτό θα το μετανοιώσουν στο μέλλον αφού δεν οδηγεί πουθενά» συμπλήρωσε ο Li, για να ολοκληρώσει την τοποθέτηση του λέγοντας ότι «Σε ένα θεωρητικό πλαίσο θα μπορούσαμε να χρησιμοποιούμε ήδη αυτόνομα οχήματα για τις μετακινήσεις μας. Η τεχνολογία μας το επιτρέπει. Ωστόσο αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο σε ένα πλήρως τεχνητό περιβάλλον. Οι συνθήκες σε αυτό θα παρέπεμπαν στις αντίστοιχες ενός εργοστασίου που λειτουργεί με αυτοματοποιημένα ρομποτ. Είναι ποτέ δυνατό να συμβεί αυτό στον πραγματικό κόσμο;»

BYD

H BYD πιστεύει ότι τα αυτόματα συστήματα υποβοήθησης και ασφάλειας των αυτοκινήτων θα αναπτυχθούν περαιτέρω τα επόμενα χρόνια αλλά δε θα φθάσουν ποτέ στο σημείο να έχουν τον πλήρη έλεγχο του οχήματος. Σκοπός τους θα είναι να βοηθούν το πλήρωμα ώστε να νιώθει πιο ασφαλή στο αυτοκίνητο του.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube