node/38307

Goodyear reCharge: Το πρωτότυπο ελαστικό που ανανεώνει τη γόμα του!

Η Goodyear αποκάλυψε ένα πρωτότυπο και αυτό-ανανεούμενο, όπως το χαρακτηρίζει, τύπο ελαστικού για τα αυτοκίνητα του μέλλοντος.

Το Goodyear reCharge αποτελεί ένα καινοτόμο αυτό-ανανεούμενο πρωτότυπο ελαστικό που μπορεί να προσαρμοστεί και να αλλάξει ανάλογα με τις απαιτήσεις της σύγχρονης μετακίνησης. 

“H Goodyear στοχεύει το συγκεκριμένο ελαστικό να αποτελέσει έναν ισχυρό σύμμαχο που θα απαντήσει στις συγκεκριμένες απαιτήσεις της μετακίνησης” δήλωσε ο Mike Rytokoski, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής Marketing της Goodyear Ευρώπης. “Έχοντας αυτή τη φιλοδοξία ως γνώμονα, δημιουργήσαμε ένα πρωτότυπο ελαστικό που θα συντελέσει στο μέλλον της προσωποποιημένης και της άνετης ηλεκτροκίνησης.”

Το πρωτότυπο ελαστικό Goodyear reCharge, συμπεριλαμβάνει έναν αριθμό καινοτόμων χαρακτηριστικών που στηρίζονται γύρω από τρεις βασικούς άξονες:
Εξατομίκευση
Στον πυρήνα του πρωτότυπου ελαστικού Goodyear reCharge, βρίσκεται ένα επαναφορτιζόμενο και βιοδιασπώμενο μείγμα που μπορεί να επαναφορτιστεί με μεμονωμένες κάψουλες, απλοποιώντας δραστικά τη διαδικασία αντικατάστασης των ελαστικών.

Ενσωματώνοντας μια εξατομικευμένη ποσότητα υγρού, οι κάψουλες αυτές επιτρέπουν στο πέλμα του ελαστικού να ανανεωθεί και στο ελαστικό να προσαρμοστεί στις διάφορες κλιματολογικές συνθήκες, στα διάφορα εδάφη ή απλά στον τρόπο που επιλέγετε να ταξιδέψετε.  Χάρη στην τεχνητή του νοημοσύνη, δημιουργείται ένα προφίλ οδηγού γύρω από το οποίο θα εξατομικεύεται το υγρό αυτό, δημιουργώντας μια σύνθετη χημική ένωση, ειδικά προσαρμοσμένη στις ανάγκες κάθε οδηγού.

Βιωσιμότητα
Η συγκεκριμένη αυτή ένωση είναι κατασκευασμένη από βιολογικό υλικό και θα ενισχυθεί με μικρο-ίνες, εμπνευσμένες από ένα από τα πιο ισχυρά φυσικά υλικά παγκοσμίως- το μετάξι αράχνης. Αυτό το υλικό το καθιστά εξαιρετικά ανθεκτικό και 100% βιοδιασπώμενο.

Δίχως κόπο
Εκτός από τη δραστική απλοποίηση της διαδικασίας αντικατάστασης των ελαστικών σας με αυτό-ανανεούμενες κάψουλες, το πέλμα του ελαστικού υποστηρίζεται από ένα ελαφρύ πλαίσιο χωρίς αεροθάλαμο και με ένα ψηλό και στενό σχήμα.

Πρόκειται για μια λεπτή αλλά ανθεκτική κατασκευή χαμηλής συντήρησης που θα μειώνει την ανάγκη για έλεγχο πίεσης ή τις καθυστερήσεις που οφείλονται σε διάτρηση του ελαστικού.

“Το Goodyear reCharge αποτελεί ένα πρωτότυπο ελαστικό δίχως συμβιβασμούς, υποστηρίζοντας την εξατομικευμένη, βιώσιμη και δίχως κόπο, ηλεκτροκίνηση” δήλωσε με τη σειρά του ο Sebastien Fontaine, Επικεφαλής Σχεδίασης στο Κέντρο Καινοτομίας της Goodyear, στο Λουξεμβούργο”.

[Πηγή: Goodyear]

TAGS
node/39402

Bridgestone: Νέα τεχνολογία παρακολούθησης της κατάστασης των ελαστικών [video]

Το σύστημα Tyre Damage Monitoring System εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Microsoft με στόχο να ενισχύσει την οδική ασφάλεια.

Σάββατο, 04 Ιουλίου 2020 | Επικοινωνία

Bridgestone: Νέα τεχνολογία παρακολούθησης της κατάστασης των ελαστικών [video]

Η Bridgestone ανακοίνωσε τη νέα τεχνολογία Tyre Damage Monitoring System σε συνεργασία με την Microsoft, η οποία παρακολουθεί διαρκώς την κατάσταση των ελαστικών καθώς το όχημα κινείται, με στόχο να προειδοποιεί τον οδηγό για πιθανές τεχνικές βλάβες, ενισχύοντας την οδική ασφάλεια.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Μ.Βρετανία, το 30% των τροχαίων ατυχημάτων έχουν να κάνουν με τεχνικές βλάβες. Όπως αναφέρει η Bridgestone, οι βλάβες στα ελαστικά μπορεί να έχουν να κάνουν με απώλεια πίεσης, κόπωση, ανομοιόμορφη φθορά και τραυματισμό της γόμας από λακούβες, κακοτεχνίες ή κοφτερά αντικείμενα που βρίσκονται στο οδόστρωμα.

Τα συστήματα ελέγχου πίεσης ελαστικών που υποχρεωτικά ανήκουν στον εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων από το 2012, δίνουν μια εικόνα για την κατάσταση του ελαστικού, ενώ η σωστή συντήρηση τους αποτρέπει πιθανά προβλήματα. Παρόλα αυτά, μέχρι σήμερα δεν υπάρχει τρόπος να αντιληφθεί ο οδηγός τον τραυματισμό του ελαστικού από αντικείμενα καθώς βρίσκεται σε κίνηση - κάτι που έρχεται να λύσει το Tyre Damage Monitoring System.

Το σύστημα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα Microsoft Connectet Vehcile Platform (MCVP), λαμβάνοντας δεδομένα από αισθητήρες που ήδη υπάρχουν στα αυτοκίνητα. Μέσω αλγορίθμων, είναι δυνατή η παρακολούθηση της κατάστασης της επιφάνειας του ελαστικού, με τον οδηγό να λαμβάνει προειδοποιητικό μήνυμα αμέσως μετά από μια πιθανή βλάβη. Επιπλέον, το σύστημα έχει τη δυνατότητα να καταγράφει την τοποθεσία όπου παρατηρήθηκε η βλάβη, δημιουργώντας μια βάση δεδομένων που θα μπορούσε να φανεί πολύ χρήσιμη στις τοπικές αρχές που είναι υπεύθυνες για τη συντήρηση δρόμων, αλλά και για τα υπόλοιπα οχήματα που περνούν από το συγκεκριμένο σημείο.

Το Tyre Damage Monitoring System είναι ήδη διαθέσιμο για τους στόλους οχημάτων που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα Microsoft Connectet Vehcile Platform (MCVP), ενώ δεν είναι απίθανο να δούμε κάτι παρόμοιο και στα επιβατικά αυτοκίνητα του μέλλοντος.

[Πηγή: Bridgestone]

node/39384

Goodyear Fleet Tracker: Η έξυπνη εφαρμογή για τη σωστή διαχείριση των ελαστικών 

Η Goodyear λανσάρει την εφαρμογή Goodyear Fleet Tracker διευκολύνοντας τους στόλους στη σωστή διαχείριση όλων των οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων των τρέιλερ. 

Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020 | Επικοινωνία

Goodyear Fleet Tracker: Η έξυπνη εφαρμογή για τη σωστή διαχείριση των ελαστικών 

Το Goodyear Fleet Tracker είναι μία πολύ φιλική και έξυπνη εφαρμογή προς το χρήστη και παρέχει λεπτομερή καταγραφή και παρακολούθηση των χιλιομέτρων των οχημάτων. H συνεχής παρακολούθηση του «υπολειπόμενου πέλματος» επιτρέπει στους στόλους και τους παρόχους σέρβις να καθορίσουν την κατάλληλη στιγμή για την αντικατάσταση των ελαστικών και προληπτικά να προγραμματίσουν την συντήρησή τους, δίχως καμία διακοπή κατά τη λειτουργία τους. Επιπλέον, η έξυπνη συσκευή θα υποστηρίζει τη βιώσιμη λειτουργία των στόλων, επεκτείνοντας τη διάρκεια ζωής των ελαστικών, διασφαλίζοντας ότι ο σκελετός των ελαστικών, παραμένει σε βέλτιστη κατάσταση για αναγόμωση. 

Ακόμη, η λύση αυτή που παρέχει η Goodyear, διευκολύνει τον εντοπισμό των οχημάτων στο δρόμο που βρίσκονται σε απομακρυσμένες τοποθεσίες. Η συσκευή που λειτουργεί με μπαταρία, μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε τύπο οχήματος, διευκολύνοντας κατά πολύ τη διαχείριση των ρυμουλκούμενων οχημάτων.  Πρόκειται για μια καινοτόμο λύση, η οποία στέλνοντας σήμα μέσω GPS, επιτρέπει στο διαχειριστή του στόλου και στον πάροχο σέρβις να βελτιώσει την ανεύρεση των οχημάτων που βρίσκονται σε λειτουργία ή να εντοπίσει κάποιο ρυμουλκούμενο όχημα που βρίσκεται σταθμευμένο σε απομακρυσμένη τοποθεσία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. 

Η πρόταση εντοπισμού της Goodyear, συμπεριλαμβάνει εσωτερική μνήμη αποθήκευσης με χωρητικότητα περισσότερων από 55.000 εγγραφών ενώ χρησιμοποιώντας απλώς το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, μεταφέρει τα συγκεντρωμένα δεδομένα σε ένα cloud. Ακόμα και σε περίπτωση που ένα όχημα που έχει εξοπλιστεί με τη συσκευή βρίσκεται εκτός εμβέλειας, η χωρητικότητα της μνήμης είναι αρκετά μεγάλη ώστε να διασφαλίσει ότι τα δεδομένα δεν θα χαθούν.

 Ένας ενσωματωμένος μετρητής κίνησης 3 σταδίων επιτρέπει στο σύστημα να εισέλθει σε ‘κατάσταση αναστολής λειτουργίας’ και να μπει σε κατάσταση ‘εξαιρετικά χαμηλής ισχύος’, όπου η τεχνολογία θα επαναεργοποιηθεί όταν ανιχνευθεί κίνηση του οχήματος. Από προεπιλογή, το GPS στέλνει σήμα κάθε δεκαπέντε λεπτά, ενώ η αποστολή δεδομένων πραγματοποιείται κάθε δύο ώρες ή όταν το όχημα σταματά ή ξεκινά τη λειτουργία του. Tο διάστημα μεταφοράς των δεδομένων μπορεί να διαμορφωθεί για να καλύψει συγκεκριμένες ανάγκες στόλου και του τύπου μεταφοράς. Τα ισχυρά συστήματα τεχνολογίας δεδομένων της Goodyear, θα αναλύσουν τα δεδομένα που συλλέγονται.  Ο χρήστης έχει πρόσβαση σε λεπτομερή δεδομένα διανυθέντων χιλιομέτρων και σε δεδομένα δρομολογίων ανά εξοπλισμένο όχημα, μέσω μιας προσαρμοσμένης αναφοράς, ενώ μπορεί να παρακολουθήσει το συνολικό ιστορικό του στόλου με τη βοήθεια ενός φιλικού προς το χρήστη πίνακα σε εφαρμογές κινητών τηλεφώνων και διαδικτυακές πύλες. 

[Πηγή: Goodyear]