Ford Mustang Mach-E: Το ευφυέστερο ηλεκτρικό SUV [video]

Ford Mustang Mach-E: Το ευφυέστερο ηλεκτρικό SUV [video]

Με δεδομένο ότι το μέλλον της αυτοκίνησης είναι στην πρίζα, τότε θα πρέπει να προσμετρήσουμε έναν ακόμη παράγοντα. Αυτόν της διασύνδεσης-διάδρασης με το ηλεκτρικό μας αυτοκίνητο. Η Mustang Mach-E της Ford οδηγεί τις εξελίξεις και σε αυτόν τον τομέα.

Είναι από τα καλύτερα μοντέλα του είδους. Το ντιζάιν της μαγνητίζει το βλέμμα ενώ οι επιδόσεις της ειδικά στην κορυφαία έκδοση «GT», κόβουν την ανάσα! Αυτά βέβαια είναι λίγο έως πολύ γνωστά πλέον σε όλους. 

Αυτό που ίσως να μην γνωρίζουν αρκετοί, είναι ότι το πρώτο ηλεκτρικό κουπέ SUV της Ford, είναι κι ένα από τα ευφυέστερα μοντέλα της νέας τάξης πραγμάτων στην αυτοκινητοβιομηχανία! Το σύστημα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας (Ford SYNC4) που εμπλουτίζει το μοντέλο, μας ταξιδεύει στο αύριο της αυτοκίνησης... σήμερα!

Στα «σύννεφα»
Το σύστημα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας της Mustang Mach-E, το Ford SYNC 4A, συνδέεται με Cloud. Αυτό σημαίνει πως επιτρέπει τον προηγμένο σχεδιασμό διαδρομών καθώς και την αναγνώριση φωνητικών εντολών. Η δυνατότητα επίσης ασύρματων ενημερώσεων που προσφέρει εγγυάται ότι το αυτοκίνητό σας θα εξελίσσεται συνεχώς με νέα δεδομένα ενώ με την ασύρματη σύζευξη smartphone, τη διαχείριση φόρτισης του ηλεκτρικού οχήματος, την νέα οθόνη αφής 15,5” καθώς και χάρη στο πλήθος έξτρα λειτουργιών που προσφέρει, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο, ότι το πλήρωμα της Mustang Mach-E θα βιώσει μια πρωτόγνωρη εμπειρία συνδεσιμότητας και διάδρασης μέσω του συστήματος SYNC 4A.

Ford Mustang Mach-E

Το σημαντικότερο όμως χαρακτηριστικό είναι ότι το σύστημα πλοήγησης του SYNC 4A εξελίσσεται συνεχώς ανάλογα με τις δικές σας ανάγκες. Τα δεδομένα για παράδειγμα του χάρτη στο αυτοκίνητο ενημερώνονται μέσω του cloud. Η συνδεσιμότητα μέσω δικτύου cloud επιτρέπει ουσιαστικά την προβολή πληροφοριών σχετικά με την κυκλοφορία σε πραγματικό χρόνο, για προηγμένο σχεδιασμό διαδρομής, καθώς και την πρόσβαση σε μια σειρά πρόσθετων πληροφοριών, όπως οι τελευταίες μετεωρολογικές ενημερώσεις και οι πιο βολικές δημόσιες τοποθεσίες φόρτισης κατά μήκος της διαδρομής σας με βάση την τρέχουσα κατάσταση φόρτισης και την εκτιμώμενη απόσταση οδήγησης.

Επιπλέον, μέσω της οθόνης αφής 4A SYNC ή χρησιμοποιώντας απλώς τις φωνητικές εντολές αποκτάτε πρόσβαση σε ένα νέο κόσμο πληροφοριών και ενημερώσεων. Η συμβατότητα επίσης με τα Apple CarPlay και Android Auto σημαίνει ότι μπορείτε να συνδεθείτε ασύρματα στο smartphone σας και να έχετε πρόσβαση στις λειτουργίες του έξυπνου κινητού τηλεφώνου σας μέσω του SYNC 4A.

Ford Mustang Mach-E

Ένα σύγχρονο βέβαια ηλεκτρικό SUV που θέλει να θεωρείται πρωτοπόρο οφείλει να εξελίσσεται συνεχώς με την πάροδο του χρόνου. Οι ασύρματες ενημερώσεις (over-the-air updates) περιλαμβάνονται προφανώς στο μενού των δυνατοτήτων του συστήματος της Mustang Mach-E προσφέροντας βελτιώσεις όπως την ενημέρωση του λογισμικού SYNC 4A μέχρι και αναβαθμίσεις που βελτιώνουν την ποιότητα, την ικανότητα και την διαχείρηση του οχήματός. 

Οι περισσότερες μάλιστα από αυτές τις ενημερώσεις δεν απαιτούν από το χρήστη κάποια ενέργεια καθώς εγκαθίστανται αυτόματα, χάρη στην πρωτοποριακή τεχνολογία που συνδέεται στο Cloud. Για την εγκατάσταση μεγαλύτερων σε όγκο ενημερώσεων θα χρειαστεί να συνδεθείτε μέσω Wi-Fi όταν κρίνεται όμως εσείς ότι έχετε το χρόνο για μια τέτοια ενέργεια. 

FordPass και... «καθάρισες»
Η εφαρμογή FordPass είναι μία από τις καλύτερες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά, ανεξαρτήτως κατασκευαστή και μοντέλου. Μέσω αυτής, ο ιδιοκτήτης της Mustang Mach-E, μπορεί να ελέγχει το αυτοκίνητό του από απόσταση, να το εντοπίζει στο χάρτη, να χρησιμοποιεί το κινητό αντί του κλασσικού κλειδιού, να ρυθμίζει τον κλιματισμό και το κυριότερο, να ελέγχει και να προγραμματίζει τη φόρτιση.

Ford Mustang Mach-E

Κατεβάζοντας την εφαρμογή στο έξυπνο κινητό του τηλέφωνο, καλείται πρωτίστως να δημιουργήσει ένα λογαριασμό και τον προσωπικό του κωδικό ασφαλείας. Κατόπιν, θα χρειαστεί να σκανάρει στο παρμπρίζ τον αριθμό πλαισίου του αυτοκινήτου, να πατήσει την επιλογή «Activate Vehicle» και... τέλος! 

Ο πλήρης έλεγχος του οχήματος, βρίσκεται στην παλάμη του χεριού σας! Μέσω του FordPass μπορείτε πέραν των όσων αναφέραμε νωρίτερα να «παίξετε» και με τη φόρτιση σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες. Μπορείτε λοιπόν δείτε την ενέργεια που απομένει στην μπαταρία καθώς και την εκτιμώμενη απόσταση έως την επόμενη φόρτιση, να προγραμματίσετε τη φόρτιση σε ό,τι έχει να κάνει με το χρόνο αλλά και τη διάρκεια, να σχεδιάσετε κάποιο ταξίδι και να βρείτε που υπάρχουν φορτιστές στη διαδρομή και τι ισχύος είναι αυτοί και φυσικά, να αποθηκεύσετε τις διαδρομές με όλες τις σχετικές πληροφορίες.

Εύκολα, γρήγορα και απλά, από το κινητό σας... Οι οπαδοί των gadget σαφώς θα τα λατρέψουν όλα αυτά. Ακόμα όμως και οι λιγότερο μυημένοι θα προσαρμοστούν εύκολα στα νέα δεδομένα εκτιμώντας τις δυνατότητες που προσφέρει όλο αυτό το «έξυπνο» σύστημα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube