Ford μετατρέπει την Mustang Mach-E σε Escape Room! [video]

Ford μετατρέπει την Mustang Mach-E σε Escape Room! [video]

Η Ford δημιούργησε ένα διαδραστικό παιχνίδι τύπου Escape Room για τη Mustang Mach-E που αναθέτει στους παίκτες να λύνουν γρίφους και να ακολουθούν οδηγίες για να κερδίσουν.

Τα τελευταία χρόνια, τα παιχνίδια τύπου Escape Room γνωρίζουν αυξανόμενη δημοτικότητα φέρνοντας ομάδες παιχτών αντιμέτωπες με το χρόνο καθώς προσπαθούν να επιλύσουν γρίφους και να αποδράσουν από ένα θεματικό δωμάτιο. Τώρα, η Ford μεταφέρει αυτή την ιδέα στην αμιγώς ηλεκτρική Mustang Mach-E, με το παιχνίδι να ελέγχει λειτουργίες του αυτοκινήτου με στόχο μία διαδραστική εμπειρία.

Το θεματικό παιχνίδι κατασκοπίας που εξέλιξε η Ford για το πρώτο ηλεκτρικό της μοντέλο καθοδηγεί τους παίκτες σε μία μυστική αποστολή για την παράδοση ενός πακέτου. Οι ηχητικές προτροπές δίδονται μέσω των ηχείων του οχήματος, με τα ηλεκτρικά καθίσματα, την hands-free πίσω πόρτα, το σύστημα κλιματισμού και τους προβολείς να είναι ανάμεσα στα στοιχεία που είτε ενεργοποιούνται από το παιχνίδι, είτε χρησιμοποιούνται από τους παίκτες ως ερέθισμα σε ανάλογες φάσεις του παιχνιδιού. 

Κανένα χαρακτηριστικό πλην των συστημάτων θέρμανσης και των ηχείων δεν ελέγχονται εάν το αυτοκίνητο κινείται ενώ, αντίθετα με ό,τι συμβαίνει στα παιχνίδια τύπου Escape Room, οι παίκτες μπορούν να εξέρχονται από το όχημα σε οποιοδήποτε σημείο, όταν είναι ασφαλείς για κάτι τέτοιο, χωρίς επιπτώσεις για το παιχνίδι. Το τελευταίο εγκαθίσταται σε μία συσκευή iOS που συνδέεται με το όχημα, κάνοντας χρήση του CarPlay της Apple καθώς και εξοπλισμού και λογισμικού που έχει αναπτυχθεί εσωτερικά.

Ford

«Πρόκειται για ένα είδος ψυχαγωγίας που έχει μία σοβαρή πλευρά, καθώς δείχνει τι μπορεί να επιτευχθεί με την τεχνολογία που έχουμε σήμερα στα αυτοκίνητα» εξηγεί ο Carsten Starke, εξειδικευμένος τεχνικός υλικών εσωτερικού και εμπειρίας πελάτη της Ford Ευρώπης. «Έχοντας τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε αλληλεπίδραση μεταξύ οχήματος και οδηγού, ανοίγονται νέοι δρόμοι για τη διερεύνηση περαιτέρω προοπτικών στο μέλλον, όπως ένα διαδραστικό εγχειρίδιο χρήστη ή ακόμα και οδηγική εκπαίδευση.»

Το παιχνίδι παραμένει αυτή τη στιγμή στο επίπεδο ενός λειτουργικού πρωτοτύπου που έχει εξελίξει η Ford Ευρώπης με τη συνδρομή της ομάδας Software Enablement & Research του ομίλου Emerging Technology & Innovation της Ford και του ομίλου IOT που εδρεύει στο Palo Alto της Καλιφόρνια. Το παιχνίδι αναπτύχθηκε για να δείξει πώς το gaming θα μπορούσε να βοηθήσει τους οδηγούς να εξοικειωθούν περισσότερο με τις λειτουργίες των αυτοκινήτων τους.

Επίσης, θα μπορούσε να δώσει μία πρώτη γεύση από τις μελλοντικές εφαρμογές που ενδεχομένως θα ψυχαγωγούν και θα εκπαιδεύουν οδηγούς και επιβάτες στο «νεκρό» τους χρόνο στους σταθμούς φόρτισης, ή ακόμα και όταν θα ταξιδεύουν με μελλοντικά αυτόνομα οχήματα.

[Πηγή: Ford]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube