Ford: Δύο νέες πλατφόρμες για ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2025

Ford: Δύο νέες πλατφόρμες για ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2025

Η Ford θα παρουσιάσει σύντομα δυο νέες πλατφόρμες για ηλεκτρικά μοντέλα, ανοίγοντας τη βεντάλια των ηλεκτρικών της εκδόσεων, σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες.

Η είδηση έγινε γνωστή στο ετήσιο συνέδριο των μετόχων της φίρμας και παρότι δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα από επίσημα χείλη, θεωρείται βέβαιη. Η Ford λοιπόν έως το 2025 θα προσθέσει στη φαρέτρα της δυο ακόμα ευέλικτες πλατφόρμες για την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων.

Οι νέες αυτές πλατφόρμες είναι μέρος ενός προγράμματος πολλών δισ. δολαρίων (15 δισ. για την ακρίβεια) που τρέχει εδώ και καιρό η αμερικανική φίρμα προκειμένου να κερδίσει την ηλεκτρική κούρσα κόντρα στον όμιλο GM, την Tesla και φυσικά, το VW Group.

Οι έως τώρα πληροφορίες κάνουν λόγο, πως η μία πλατφόρμα θα προορίζεται για την κατασκευή μεγάλων pick-up και SUV, ενώ η δεύτερη, θα εξοπλίζει τα ηλεκτρικά επιβατικά του ομίλου και τα κόμπακτ SUV.

Αμφότερες, θα επιτρέψουν στη Ford τον περιορισμό του κόστους αφού θα μοιράζονται κοινά ηλεκτρικά μέρη και μπαταρίες.

ford

Σε πρώτη φάση, οι εν λόγω πλατφόρμες, θα υποστηρίξουν την κατασκευή τουλάχιστον εννέα επιβατικών ηλεκτρικών οχημάτων, τριών κόμπακτ SUV και μίνιμουμ τριών ελαφρών pick-up, ενώ από την παλέτα των εκδόσεων δε θα λείψουν και κάποια επαγγελματικά οχήματα.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται σύντομα, ίσως και μέχρι τα τέλη της εβδομάδας.        

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube