Ford Co-Pilot 360: Επιτρέπει οδήγηση χωρίς χέρια!

Ford Co-Pilot 360: Επιτρέπει οδήγηση χωρίς χέρια!

Η λειτουργία ημιαυτόνομης οδήγησης θα είναι διαθέσιμη από το 2021 στο ηλεκτρικό Ford Mach-E.

H Ford ανακοίνωσε το νέο πακέτο συστημάτων υποβοήθησης και ασφαλείας Ford Co-Pilot 360, το οποίο ξεκινώντας από το 2021 θα εισάγει εξελιγμένες δυνατότητες ημιαυτόνομης οδήγησης επιτρέποντας στον οδηγό να μην έχει τα χέρια του στο τιμόνι κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες.

Πιο συγκεκριμένα, το σύστημα Active Drive Assist (η εξέλιξη των Intelligent Adaptive Cruise Control και Lane Centering),θα επιτρέπει οδήγηση χωρίς χέρια σε πάνω από 160.900 km χαρτογραφημένων αυτοκινητοδρόμων σε ΗΠΑ και Καναδά. Βέβαια κατά τη διάρκεια της λειτουργίας hands-free, ο οδηγός πρέπει να έχει την προσοχή του στραμμένη στο δρόμο. Αυτό εξασφαλίζεται από τη νέα κάμερα της Ford που είναι στραμμένη προς τον οδηγό και παρακολουθεί τις κινήσεις του κεφαλιού και το βλέμμα του, ακόμα και μέσα από γυαλιά ηλίου. Όταν η προσοχή του οδηγού αποσπάται ή όταν πρέπει να αναλάβει ξανά τον έλεγχο του οχήματος, το σύστημα τον ενημερώνει μέσα από ενδείξεις στον ψηφιακό πίνακα οργάνων. Αν αυτό δεν συμβεί, το όχημα θα επιβραδύνει αυτόματα μέχρι ο οδηγός να είναι έτοιμος να αναλάβει τον έλεγχο.

Παράλληλα, οι εξωτερικές κάμερες και ραντάρ ελέγχουν διαρκώς τον περιβάλλοντα χώρο υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων και το εξελιγμένο σύστημα Active Park Assist 2.0 που επιτρέπει αυτόνομο παρκάρισμα και ξεπαρκάρισμα με το πάτημα ενός κουμπιού. Μάλιστα με τη νέα λειτουργία Park Out Assist, το όχημα μπορεί να ξεπαρκάρει από μόνο του χωρίς ο οδηγός να βρίσκεται μέσα σε αυτό.

Ford Co-Pilot 360

Άλλα συστήματα που περιλαμβάνονται στο πακέτο Ford Co-Pilot 360 είναι τα Road Edge Detection, Blind Spot Assist, Blind Spot Information System με Cross-Traffic Alertτα, αυτόματη μεγάλη σκάλα φωτών, Pre-Collision Assist με Automatic Emergency Braking, Post-Collision Braking, Rear View Camera, Reverse Brake Assist, Reverse Sensing System, Intersection Assist και το Intelligent Adaptive Cruise Control με Stop and Go και Speed Sign Recognition.

Το πρώτο μοντέλο που θα αποκτήσει το Ford Co- Pilot 360 Active 2.0 Prep Package είναι το ηλεκτρικό Mustang Mach-E, με τη λειτουργία Active Drive Assist να γίνεται διαθέσιμη μέσω αναβάθμισης (επι πληρωμή) το 2021.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube