Ευέλικτη πλατφόρμα για EV από τις Italdesign και Williams Advanced Engineering

Ευέλικτη πλατφόρμα για EV από τις Italdesign και Williams Advanced Engineering

Μπορεί να φιλοξενήσει όλους τους τύπους των αμαξωμάτων και να χρησιμοποιηθεί από πολλούς διαφορετικούς κατασκευαστές. 

Οι Italdesign και Williams Advanced Engineering (WAE) ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους στη δημιουργία μιας πρωτοποριακής ευέλικτης πλατφόρμας για EV που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από πολλούς διαφορετικούς κατασκευαστές αυτοκινήτων. 

Μάλιστα, η συγκεκριμένη πλατφόρμα μπορεί να φιλοξενήσει πλήθος αμαξωμάτων και έτσι να έχουμε πάνω στην ίδια «βάση» από GT μέχρι σεντάν και crossover αυτοκίνητα. Όλα υψηλών επιδόσεων καθώς η πλατφόρμα τεχνολογίας EVX όπως ονομάζεται, έχει σχεδιαστεί έτσι από την WAE ώστε να μπορεί να προσφέρει δύναμη έως και 1.000 KW χρησιμοποιώντας ενέργεια από 104 έως 120 kWh, ενώ η επιλογή μπαταρίας 160 kWh εξασφαλίζει αυτονομία που μπορεί να φτάσει έως και τα 1.000 km. 

σεδ

Ένα άλλο πλεονέκτημα της πλατφόρμας αυτής είναι ο σχεδιασμός της, ο οποίος ενσωματώνει το περίβλημα της μπαταρίας με στοιχεία που γίνονται πιο συχνά αντιληπτά ως μέρος της δομής του αμαξώματος. Έτσι, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν ελευθερία στο σχεδιασμό των EV τους.

Η πλατφόρμα EVX μπορεί επίσης να φιλοξενήσει μεταξόνια από 2.900 mm έως 3.100 mm, επιτρέποντας μια ποικιλία στα αμαξώματα που μπορούν χτιστούν πάνω της, την ώρα που οι πελάτες μπορούν επίσης να επιλέξουν μεταξύ κίνησης στον πίσω άξονα ή τετρακίνησης. Η χρήση ανθρακονήματος και αλουμινίου μειώνει αισθητά το βάρος αυξάνοντας ταυτόχρονα την στρεπτική ακαμψία. 

ψροσ

Σύμφωνα με όσα ανακοινώνουν η Italdesign και η Williams Advanced Engineering, η δυνατότητα παραγωγής της συγκεκριμένης πλατφόρμας μπορεί να φτάσει τις 10.000 μονάδες ετησίως από τις οποίες οι 500 μπορούν να παραχθούν στις εγκαταστάσεις της Italdesign στο Τορίνο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube