Εξελίσσει κυλιόμενη οθόνη infotainment η Hyundai [video]

Εξελίσσει κυλιόμενη οθόνη infotainment η Hyundai [video]

Η Ηyundai Μobis, o τεχνολογικός συνέταιρος της Hyundai, ετοιμάζει μια μικρή επανάσταση στις οθόνες των συστημάτων infotainment καθώς εξελίσσει μια κυλιόμενη οθόνη αφής.

Με τις οθόνες να αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι των εσωτερικών των σύγχρονων αυτοκινήτων, οι κατασκευαστές επενδύουν μεγάλη προσοχή στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Και αν και όλο αυτό ξεκίνησε ως ένα παιχνίδι μάρκετινγκ, στην πορεία η πρακτικότητά τους και η συμβολή τους στην καθημερινότητά μας, τα κατέστησε ως απολύτως απαραίτητα, τουλάχιστον στις περισσότερες περιπτώσεις αναγκάζοντας τις εταιρείες να τα εξελίσσουν συνεχώς και όχι μόνο με γνώμονα την διαγώνιό τους.

Ο τεχνολογικός βραχίονας ανάπτυξης της Hyundai, η Hyundai Mobis, προχωρά ένα βήμα παρακάτω σχετικά με τα infotainment παρουσιάζοντας μια κυλιόμενη οθόνη αφής. Αυτή βρίσκεται κρυμμένη στο ταμπλό του αυτοκινήτου και ανάλογα με τις επιθυμίες του χρήστη μπορεί να αναπτυχθεί καταλαμβάνοντας διαγώνιο έως και 30''.

Hyundai infotainment

Το βασικότερο χαρακτηριστικό της όμως είναι πως πρόκειται για μια οθόνη υψηλής ευκρίνειας OLED αλλά και το γεγονός πως η διαγώνιός της μεταβάλλεται ανάλογα με τη λειτουργία που χρησιμοποιείται. 

Έτσι μπορεί να είναι μια μικρή οθόνη πληροφοριών, που μπορεί να μεγαλώσει λίγο όταν επιλεχθεί ο χάρτης και πολύ όταν οι επιβάτες θελήσουν να παρακολουθήσουν ένα βίντεο ή μια ταινία όταν το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο. 

Η ιδέα για αυτή την οθόνη βασίστηκε στη μείωση των περισπασμών κατά την οδήγηση αλλά και την βελτίωση της ψυχαγωγίας των επιβατών όταν αυτό ζητηθεί. 

Επιπλέον ως κυλιόμενη δεν καταλαμβάνει παρά ελάχιστο χώρο στο σημείο που θα τοποθετηθεί, αφού η βάση της έχει διαγώνιο 4,7” όταν είναι κρυφή. Αυτό επιτρέπει την ενσωμάτωσή της και σε άλλα μέρη του αυτοκινήτου πλην του ταμπλό, όπως είναι για παράδειγμα στην οροφή ή στις πόρτες, εξασφαλίζοντας και μεγαλύτερη ελευθερία στο σχεδιασμό του ταμπλό. 

Αν και δεδομένα πρόκειται για μια πολύ καινοτόμα τεχνολογία που θα δούμε σίγουρα κάποια στιγμή στην αγορά, το πιθανότερο είναι να ξεκινήσει από τα μοντέλα της Genesis αφού πρόκειται για μια ακριβή και premium τεχνολογία. Με μεγάλη πιθανότητα όμως να ενσωματωθεί και αργότερα στα αυτοκίνητα των Hyundai και Kia.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube