Έτσι δουλεύει το πλήρως αυτόνομο Tesla Autopilot 2 [video]

Έτσι δουλεύει το πλήρως αυτόνομο Tesla Autopilot 2 [video]

H Tesla έδωσε στη δημοσιότητα ένα video με το Autopilot επόμενης γενιάς σε δράση, στο οποίο φαίνεται ότι η πλήρως αυτόνομη οδήγηση είναι ήδη εδώ!

Σήμερα, σε αρκετά μοντέλα παραγωγής υπάρχουν συστήματα ημιαυτόνομης οδήγησης, όμως η εποχή που ένα αυτοκίνητο θα μπορεί να κάνει τα πάντα μόνο του, όπως φαίνεται δεν αργεί.

Η Tesla έχει βάλει στόχο ως το 2017 να προσφέρει τη δυνατότητα πλήρως αυτόνομης οδήγησης στα μοντέλα της, με την επόμενη γενιά του Autopilot, ακόμα κι αν η νομοθεσία των περισσότερων κρατών του κόσμου δεν έχει προλάβει να εναρμονιστεί με τα νέα δεδομένα, οπότε απαγορεύει κάτι τέτοιο. Και το νέο σύστημα έχει φτάσει σε ένα πολύ καλό επίπεδο εξέλιξης, όπως μπορούμε να δούμε από το τελευταίο demo video που κοινοποίησε η αμερικανική εταιρία.

Εκτός από το τιμόνι που στρίβει μόνο του και την επιτάχυνση/επιβράδυνση που εκτελούνται αυτόματα, στο video έχουμε την ευκαιρία να δούμε πώς το αυτοκίνητο αναγνωρίζει και εντοπίζει όλα τα άλλα οχήματα, ανθρώπους και εμπόδια που συναντά στο δρόμο του. Ο οδηγός, που βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητο απλώς επειδή προς το παρόν είναι παράνομο ένα όχημα να… κάνει βόλτες μόνο του, φαίνεται να εμπιστεύεται απόλυτα το σύστημα, αφού ποτέ δεν προσπαθεί να πιάσει το τιμόνι ή να πατήσει φρένο.

Όσο εντυπωσιακό κι αν είναι όμως, το Autopilot 2 ακόμα δεν είναι τέλειο. Σε κάποια σημεία φαίνεται να προβληματίζεται αδικαιολόγητα. Όπως π.χ. στη στιγμή 0:54 του video, που ακινητοποιεί εντελώς το όχημα δίπλα σε δύο πεζούς που περπατούν στο πεζοδρόμιο. Ή στο 1:32, όπου το αυτοκίνητο στρίβει από στοπ δεξιά και λίγα μέτρα μετά ακινητοποιείται στη μέση της λωρίδας του.

Οπότε, μέχρι να εδραιωθεί η αυτόνομη οδήγηση και να αποκτήσουμε όλοι αυτοκίνητα με τέτοια λειτουργία, καλού κακού κρατήστε μεγαλύτερη απόσταση ασφαλείας την επόμενη φορά που θα τύχει να ακολουθείτε ένα Tesla

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube