Ενδεχόμενο συνεργασίας μεταξύ Volkswagen και Ford

Ενδεχόμενο συνεργασίας μεταξύ Volkswagen και Ford

Κοινός τόπος της συνεργασίας θα είναι η ηλεκτρική τεχνολογία και η πλατφόρμα MEB για ηλεκτροκίνητα.

Το Volkswagen Group έχει στα άμεσα σχέδιά του την κατασκευή περισσότερων από 10 εκ. ηλεκτρικών οχημάτων. Αυτό θα το πετύχει με την ολοκαίνουρια οικογένεια μοντέλων I.D. που θα περιλαμβάνει τουλάχιστον τέσσερα αυτοκίνητα διαφορετικών κατηγοριών.

Από τον περασμένο όμως Ιούνιο, η Volkswagen βρίσκεται σε συζητήσεις με την Ford για την ανάπτυξη συνεργασίας που θα περιλαμβάνει την παραγωγή ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων και θα βοηθήσει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και των δύο εταιρειών.

Σε δηλώσεις του Διευθύνοντα Συμβούλου της VW, Frank Witter, αναφέρεται ότι η στρατηγική της Volkswagen είναι να ανοίξει την εταιρεία σε ακόμα περισσότερες συνεργασίες.

Volkswagen I.D. Family

Ερωτηθείς για το αν αυτό περιλαμβάνει την δυνατότητα της Ford να κατασκευάσει αυτοκίνητα στην πολυδιαμορφώσιμη πλατφόρμα MEB του Ομίλου, ο Witter δεν απέκλεισε το συγκεκριμένο ενδεχόμενο.

Αυτή την χρονική περίοδο, η VW προετοιμάζεται για τα πρώτα της αυτοκίνητα που θα βασίζονται στην πλατφόρμα MEB, με την παραγωγή τους να ξεκινά σε ένα χρόνο στο εργοστάσιο του Zwickau της Γερμανίας. Οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις έχουν ήδη δεχθεί τις απαραίτητες αλλαγές για την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων.

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube