CES 2021: H BMW αποκαλύπτει το ταμπλό του μέλλοντός της [video]

CES 2021: H BMW αποκαλύπτει το ταμπλό του μέλλοντός της [video]

Η BMW εκμεταλλεύεται το ψηφιακό Consumer Electronic Show του 2021 για να παρουσιάσει τις πρώτες εικόνες του iDrive της νέας, ψηφιακής εποχής που θα κάνει το ντεμπούτο του στο ηλεκτρικό SUV iX.

Το όνομα «iDrive» ακούγεται οικείο στους ιδιοκτήτες BMW εδώ και είκοσι χρόνια. Ένα διαδραστικό περιβάλλον που περιλαμβάνει όλες τις λειτουργίες άνεσης και πολυμέσων. Και που πρόκειται να υποστεί μια μεγάλη αναθεώρηση. Μια επανάσταση, θα λέγαμε. Με την ευκαιρία του CES 2021 στο Las Vegas, που λόγω της πανδημίας έχει περιοριστεί στην ψηφιακή μορφή του, η BMW ανακοινώνει με κάμποσες φωτογραφίες και ένα video πώς θα μοιάζει η θέση του οδηγού, που τείνει σιγά σιγά να εξελιχτεί σε θέση χειριστή, των μελλοντικών αυτοκινήτων της γερμανικής φίρμας, με το ηλεκτρικό SUV iX να κάνει τα εγκαίνια.

Όλο αυτό προφανώς και θυμίζει ό,τι έχουμε δει πρόσφατα από άλλες φίρμες, όπως η Mercedes-Benz για παράδειγμα. Η τάση για τεράστιες πανοραμικές οθόνες που συνδυάζουν όργανα και πολυμέσα σε ένα ενιαίο, πάνελ κέρδισε και τη βαυαρiκή φίρμα, η οποία σαφώς το βλέπει, όπως και οι άλλες φυσικά, ως αληθινό σημάδι εκμοντερνισμού.

Η εικόνα που βλέπετε επιβεβαιώνει επίσης ότι όλα τα χειριστήρια, περιλαμβανομένου του κλιματισμού, θα είναι αφής, με ένα σύστημα παρόμοιο με αυτό του ανταγωνισμού, δηλαδή με μια συγκεκριμένη μπάρα στο κάτω μέρος της οθόνης. Έτσι, θα δούμε αυτήν τη σχεδόν οριστική εικόνα τις επόμενες ημέρες, κάτι για το οποίο μας είχε προϊδεάσει το πρωτότυπο iX με τη μεγάλη πανοραμική οθόνη του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube