Βρετανική εταιρία ξεκινά δοκιμές επαγωγικών σταθμών φόρτισης

Βρετανική εταιρία ξεκινά δοκιμές επαγωγικών σταθμών φόρτισης

Εταιρία στην Βρετανία ξεκίνησε δωδεκάμηνες δοκιμές επαγωγικών σταθμών φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα χρησιμοποιώντας Renault Zoe που έχουν υποστεί τις κατάλληλες μετατροπές.

Η εταιρία char.gy, ειδικευμένη στην φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων, εξέλιξε ένα pad φόρτισης το οποίο έχει ως σκοπό να διευκολύνει εκείνους που δεν έχουν πρόσβαση σε ιδιόκτητους φορτιστές αλλά και να βοηθήσει την ανάπτυξη του car-sharing.

Σύμφωνα με την εταιρία, η ανάπτυξη της υποδομής αυτής σημαίνει πως στο άμεσο μέλλον οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων που δεν έχουν πρόσβαση σε ιδιωτικούς χώρους όπως ένα γκαράζ, θα έχουν την δυνατότητα να φορτίζουν το όχημα τους εύκολα και χωρίς καλώδιο. H απαλλαγή από τη χρήση των καλωδίων σημαίνει πιο ασφαλή διαδικασία φόρτισης καθώς η ασύρματη φόρτιση ενεργοποιείται μόνο όταν ανιχνευθεί ηλεκτρικό όχημα πάνω από το pad φόρτισης.

Pad

Τα pads εξελίχθηκαν από το πανεπιστήμιο του Warwick αξιοποιώντας παρόμοια τεχνολογία με αυτήν που χρησιμοποιείται πειραματικά σε διαδρομή αστικού λεωφορείου στο Milton Keynes της Αγγλίας.

Για τον σκοπό της δοκιμής δέκα Renault Zoe της εταιρίας car-sharing «Hiyacar» εξοπλίστηκαν με επαγωγικό σύστημα φόρτισης. Η τιμή ενοικίασης ενός από τα οχήματα της μελέτης ανέρχεται σε μια λίρα την ώρα ή πέντε λίρες την ημέρα (χωρίς το κόστος ασφάλισης). Η χρήση της ασύρματης φόρτισης δεν αναιρεί τη δυνατότητα καλωδίου φόρτισης.

Η μελέτη για τη χρήση του συστήματος αυτού έχει ξεκινήσει ήδη στην πόλη του Μarlow και θα ακολουθήσουν εννιά ακόμη τοποθεσίες. Τέλος, κατά τη διάρκεια της δοκιμής δεδομένα θα συλλέγονται από τα σχόλια των χρηστών με σκοπό την τελειοποίηση του συστήματος.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube