Bosch: Επένδυση €400 εκατ. για την παραγωγή ημιαγωγών

Bosch: Επένδυση €400 εκατ. για την παραγωγή ημιαγωγών

Η Bosch θα επενδύσει €400 εκατ. σε τρεις μονάδες παραγωγής ημιαγωγών το επόμενο έτος, επιλύοντας με αυτό τον τρόπο σε ένα μεγάλο ποσοστό την παγκόσμια κρίση που έχει προκύψει από την έλλειψη αυτών στην αυτοκίνηση.

Η αυξημένη ζήτηση για ημιαγωγούς, έχει φέρει όλη την αυτοκινητοβιομηχανία σε δυσμενή θέση, με τις εταιρείες παραγωγής τους να είναι οι μόνες που μπορούν να επιλύσουν το θέμα. Η Bosch ως μια από αυτές που παράγει ημιαγωγούς από το 1970, ανακοίνωσε πως θα επενδύσει μέσα στο επόμενο έτος €400 εκατομμύρια σε τρεις μονάδες παραγωγής της. Το μεγαλύτερο ποσοστό της επένδυσης αυτής, προορίζεται για την μονάδα παραγωγής της στην Δρέσδη, η οποία ξεκίνησε τις εργασίες της τον περασμένο Ιούνιο. 

Εκτός από την Δρέσδη, τα €50 εκατ. της επένδυσης θα διατεθούν σύμφωνα με το Reuters για την επέκταση των χώρων στο εργοστάσιο στο Reutlingen, ανεβάζοντας έτσι το ποσό επένδυσης για τη μονάδα αυτή στα €150 εκατ. 

Παράλληλα θα κατασκευάσει ένα νέο κέντρο ποιοτικού ελέγχου για τους ημιαγωγούς της στη Penang της Μαλαισίας, το οποίο θα καταλαμβάνει μια έκταση 14.000 m2 και θα ξεκινήσει τις εργασίες του το 2023. 

Bosch semiconductor

Η επένδυση της Bosch αλλά και οποιαδήποτε άλλη προκύψει για το συγκεκριμένο ζήτημα, είναι φυσικά ευπρόσδεκτη από τις αυτοκινητοβιομηχανίες αφού μέσω αυτών θα εξομαλυνθεί η κατάσταση νωρίτερα από το 2022, περιορίζοντας βεβαίως και την απώλεια εσόδων τους μέχρι τότε.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube