Αυτόνομη οδήγηση σε δύο τροχούς! [video]

Αυτόνομη οδήγηση σε δύο τροχούς! [video]

Νομίζετε ότι η τρέλα της αυτόνομης οδήγησης αφορά μόνο στα αυτοκίνητα; Δείτε τι έχει φτιάξει η Yamaha.

Η αυτόνομη οδήγηση έχει γίνει το θέμα συζήτησης των ημερών και σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων τρέχουν να προλάβουν το τρένο της νέας τεχνολογίας – ή της νέας μόδας, αν προτιμάτε.

Νομίζετε ότι από αυτή την τρέλα έχουν γλιτώσει οι μοτοσικλέτες; Όχι βέβαια, αφού η Yamaha παρουσίασε πριν δυο μήνες τη δική της αυτόνομη πρόταση, φέρνοντας το θέμα σε ένα άλλο επίπεδο.

Και γιατί το θυμηθήκαμε τώρα; Διότι εκτέθηκε στη CES του Las Vegas, δίπλα σε άλλες νέες τεχνολογίες που πιθανότατα θα αλλάξουν το μέλλον μας…

Η Yamaha λέει πως το Motobot (Motorcyle Robot) έχει ως τελικό στόχο να γυρίζει τις πίστες αγώνων πιο γρήγορα από τον Valentino Rossi! Και τώρα η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα μπαίνει στη δεύτερη φάση εξέλιξης, με σκοπό να μπει σε πίστα το 2017.

Η διαφορά του Yamaha Motobot από τα αυτόνομα αυτοκίνητα, που οδηγούνται μόνα τους, είναι ότι η μοτοσικλέτα είναι μια εντελώς νορμάλ Yamaha R1M, αν εξαιρέσεις τις «βοηθητικές» που έχουν προστεθεί για να μην πέφτει όταν γείρει πολύ σε στροφή.

Το σημείο προσοχής είναι λοιπόν το ρομπότ που οδηγεί τη μοτοσικλέτα στη θέση ενός ανθρώπου αναβάτη.

Η Yamaha πιστεύει πως αυτό το τεχνολογικό εγχείρημα θα τη βοηθήσει να εξελίξει νέα συστήματα ασφάλειας και να βελτιώσει τα μελλοντικά της προϊόντα.

Στη CES 2016, εκπρόσωπος της Yamaha είπε: «Οι εξελιγμένες τεχνολογίες, που χρησιμοποιούνται για να επιτευχθούν οι υψηλοί στόχοι του συγκεκριμένου προγράμματος, θα εφαρμοστούν στο μέλλον σε συστήματα υποστήριξης του οδηγού [σ.σ. αυτόνομο φρενάρισμα αποφυγής σύγκρουσης, για παράδειγμα] και σε άλλες επιλογές που θα οδηγήσουν σε νέες επιχειρηματικές εξελίξεις».  

Μην εφησυχάζετε οι φανατικοί της οδήγησης. Στο μέλλον μπορεί τη μηχανή σας να την οδηγεί ρομπότ κι εσείς να κάθεστε στη θέση του συνεπιβάτη στέλνοντας μηνύματα με το smartphone…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube