To Autopilot System της Tesla τα κάνει όλα μόνο του! [video]

To Autopilot System της Tesla τα κάνει όλα μόνο του! [video]

Το σύστημα σε απαλλάσσει από τα «βαρετά» κομμάτια της οδήγησης – προς το παρόν…

Στο video που ακολουθεί, η ίδια η Tesla μας επιδεικνύει τις δυνατότητες των οδηγικών βοηθημάτων που προσφέρει το σύστημα Autopilot στα μοντέλα της.

Ενέργειες όπως η διατήρηση της πορείας, η αλλαγή λωρίδας και το παρκάρισμα, το Tesla Model S τις κάνει μόνο του, χάρη στο Autopilot, που η Tesla λέει ότι είναι «σχεδιασμένο για να γίνεται όλο και καλύτερο με το χρόνο».

Το σύστημα έχει τέσσερις λειτουργίες: Autosteer, Auto Lane Change, Automatic Emergency Steering and Side Collision Warning, και Autopark.

Η πρώτη λειτουργία κρατάει το αυτοκίνητο στη λωρίδα του και διατηρεί την ταχύτητά του με το σύστημα Traffic-Aware Cruise Control. Η Tesla συμβουλεύει τους οδηγούς να έχουν υπόψη τους πότε το Autosteer είναι ενεργοποιημένο και να κρατάνε τα χέρια τους στο τιμόνι.

Το Auto Lane Change κάνει αυτό ακριβώς που λέει το όνομά του. Δηλαδή το αυτοκίνητο αλλάζει αυτόματα λωρίδα κυκλοφορίας με μια απλή κίνηση του μοχλοδιακόπτη των φλας.

Από την πλευρά του, το Automatic Emergency Steering and Side Collision Warning ειδοποιεί τον οδηγό και εκτελεί αποφευκτική τιμονιά όταν κάποιο αυτοκίνητο ή αντικείμενο είναι πολύ κοντά στα πλάγια του Model S.

Με το Autopark, το Tesla μπορεί να παρκάρει μόνο του, Μια ένδειξη P” εμφανίζεται στον πίνακα οργάνων όταν κινείσαι με χαμηλή ταχύτητα και το σύστημα ανιχνεύσει ελεύθερη θέση στάθμευσης. Οι οδηγίες εμφανίζονται στην κεντρική οθόνη αφής μαζί με την εικόνα από την κάμερα οπισθοπορείας. Το Autopark ελέγχει το τιμόνι και την ταχύτητα του αυτοκινήτου.

 Τελικά, τα βήματα προς την πλήρως αυτόματη οδήγηση γίνονται γρήγορα…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube