Audi: Δηλώνει πίστη στους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου

Audi: Δηλώνει πίστη στους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου

Τα θερμικά μοτέρ δεν πρόκειται να καταργηθούν σύντομα σύμφωνα με το αφεντικό της Audi.

Παρόλο που η Audi ετοιμάζεται για πληθώρα παρουσιάσεων αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων μέσα στα επόμενα χρόνια, ο CEO της, Markus Duesmann, είναι αισιόδοξος για το μέλλον των θερμικών κινητήρων. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο Automotive News Europe, η μέρα που θα σταματήσουν να διατίθενται είναι αρκετά μακριά στο μέλλον.

Ο Duesmann που μεταξύ άλλων είναι υπεύθυνος έρευνας και εξέλιξης ολόκληρου του Volkswagen Group, δηλώνει πίστη και στους κινητήρες πετρελαίου, λέγοντας πως είναι με διαφορά οι πιο αποδοτικοί. Βέβαια, παρότι η Audi θέλει να διατηρήσει τους TDI στη γκάμα της, το αφεντικό της παραδέχτηκε πως οι μετατροπές που χρειάζεται να γίνουν στην έξατμιση ώστε να πληρούν τις ολοένα και αυστηρότερες προδιαγραφές ρύπων έχουν γίνει πολύ κοστοβόρες. Έτσι, η αύξηση της τιμής των πετρελαιοκίνητων οχημάτων τα καθιστά ασύμφορα για κάποιες κατηγορίες.

Στόχος της Audi είναι να βελτιώσει την αποδοτικότητα των κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου, παράλληλα με εναλλακτικά καύσιμα (όπως το CNG), τεχνολογία κυψελών υδρογόνου και φυσικά τη σταδιακή μετάβαση στο ηλεκτρικό μέλλον.

Όπως αναφέρει ο Duesmann, η κατάργηση των θερμικών μοτέρ θα είναι πολιτική απόφαση και δεν θα γίνει ταυτόχρονα σε ολόκληρο τον κόσμο. Το πιθανότερο σενάριο είναι η Ευρώπη να αποτελέσει την τελευταία αγορά που θα επιτρέπονται οι πετρελαιοκινητήρες. Από την άλλη πλευρά οι βενζινοκινητήρες αναμένεται να επιβιώσουν για ακόμα μεγαλύτερο διάστημα σε αναπτυσσόμενες αγορές.

*Μπορεί οι TFSI και TDI να έχουν μέλλον, όμως ο εικονιζόμενος ατμοσφαιρικός V10 κινητήρας 5,2 λίτρων που έχουμε δει μεταξύ άλλων και τα Audi R8, αναμένεται να καταργηθεί μετά από περισσότερο από μια δεκαετία εξέλιξης και πορείας στην αγορά.

[Πηγή: Automotive News Europe μέσω Motor1]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube