Υβριδική η επόμενη Mercedes-AMG C 63

Υβριδική η επόμενη Mercedes-AMG C 63

Ο επικεφαλής της Mercedes-AMG, Tobias Moers, αποκάλυψε ότι η επόμενη γενιά της C63 θα χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό θερμικού και ηλεκτρικού μοτέρ.

Η πρόσφατα ανανεωμένη Mercedes-AMG C 63 ίσως είναι η τελευταία εκδοχή του μοντέλου που κινείται αποκλειστικά με καύση βενζίνης, με τον απολαυστικό τρόπο που μόνο ένας V8 μπορεί να το κάνει.

Με τις νόρμες εκπομπών ρύπων να γίνονται ολοένα και αυστηρότερες, είναι σίγουρο ότι στην επόμενη γενιά της C 63 θα φοράει έναν μικρότερο κινητήρα, ο οποίος θα δέχεται επιπλέον βοήθεια από ένα -ή περισσότερα- ηλεκτρικό μοτέρ. Κι αυτό δεν είναι φήμη, αλλά πληροφορία που βγήκε από τα χείλη του επικεφαλής της Mercedes-AMG, Tobias Moers.

«Αυτή η συνταγή (σ.σ. του διτούρμπινου V8) είναι τέλεια προς το παρόν, αλλά σίγουρα πρέπει να εξετάσουμε ρεαλιστικές εναλλακτικές, γιατί πρέπει να είμαστε δημιουργικοί και προσωπικά με ενδιαφέρει η απόδοση, η οποία δεν είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον αριθμό των κυλίνδρων», δήλωσε ο Moers στο CarAdvice, στο πλαίσιο της Έκθεσης της Ν. Υόρκης. «Αν εφαρμόσεις έξυπνα υβριδική τεχνολογία ή εξηλεκτρισμό σε ένα αυτοκίνητο που έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί συνεχώς τη μπαταρία του και το όλο σύστημα, μπορείς να πετύχεις εντυπωσιακά πράγματα».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέα Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé [video]

Ο Moers δεν έμεινε στις γενικές κουβέντες, αντίθετα έγινε αρκετά συγκεκριμένος και σαφής: «Σίγουρα, η επόμενη γενιά της C 63 θα είναι υβριδική, αυτό είναι δεδομένο». Μια ανησυχία που προκύπτει αμέσως είναι τι θα γίνει με τον χαρακτηριστικό ήχο που εκπέμπει ο V8 της Mercedes-AMG. «Προφανώς, όταν θα λειτουργεί ηλεκτρικά δεν θα εκπέμπει ήχο AMG. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολύ αυστηρούς περιορισμούς, ειδικά στην Ευρώπη, αλλά ο ήχος είναι σημαντικός για τους πελάτες μας, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Όμως είμαι πεπεισμένος ότι θα βρούμε την κατάλληλη λύση για αυτό το πρόβλημα».

[Πηγή: Car Advice]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube