Volkswagen: Στάνταρ φίλτρο μικροσωματιδίων σε όλους τους βενζινοκινητήρες

Volkswagen: Στάνταρ φίλτρο μικροσωματιδίων σε όλους τους βενζινοκινητήρες

Η εφαρμογή τους θα αρχίσει από τον επόμενο Ιούνιο και τα πρώτα μοντέλα που θα το έχουν είναι το νέο 2λιτρο Audi A5 και το 1.400άρι VW Tiguan.

Όλες οι μάρκες του ομίλου Volkswagen, θα τοποθετούν φίλτρο κατακράτησης μικροσωματιδίων σε όλους τους βενζινοκινητήρες με άμεσο ψεκασμό, ξεκινώντας από το μέσο του 2017.

Με τον τρόπο αυτό, οι εκπομπές ρύπων θα μειωθούν σχεδόν κατά 90% και την αρχή θα κάνουν το Volkswagen Tiguan 1.4 TSI και το νέο Audi A5 2.0 TFSI. Μέχρι το 2022, η εταιρεία υπολογίζει ότι συνολικά 7 εκατομμύρια αυτοκίνητα θα διαθέτουν το φίλτρο, το οποίο μέχρι σήμερα είναι αποκλειστικό προνόμιο των πετρελαιοκινητήρων.

Δείτε ακόμα Test drive: Volkswagen Tiguan 1.4 TSI 150 PS ACT DSG

Ωστόσο, στον απόηχο του dieselgate η VW θέλει να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο τρόπο τις όλο και πιο αυστηρές νόρμες καυσαερίων που εφαρμόζονται σταδιακά.

Ο Ulrich Eichhorn, επικεφαλής του τμήματος Έρευνας και Εξέλιξης του ομίλου της Volkswagen, δήλωσε: «Με την τοποθέτηση του φίλτρου θα πετύχουμε μια δραστικότατη μείωση στις εκπομπές ρύπων των σύγχρονων βενζινοκινητήρων μας, ώστε να αντιμετωπίσουμε τις νέες απαιτήσεις για την αποδοτικότητα και τους ρύπoυς τους. Στο μέλλον, όλοι οι κινητήρες μας θα διαθέτουν στο βασικό τους εξοπλισμό την πλέον σύγχρονη τεχνολογία επιλεκτικής κατάλυσης καυσαερίων».

Δείτε ακόμα: Σχεδόν 15 δις δολάρια θα κοστίσει το Dieselgate στη Volkswagen

Να θυμίσουμε εδώ ότι πρωτοπόρος στη συγκεκριμένη τεχνολογία έχει υπάρξει η Mercedes-Benz, ωστόσο θα ξεκινήσει να την εφαρμόζει στις βενζινοκίνητες εκδόσεις της S-Class και αργότερα θα την επεκτείνει σε πιο προσιτά μοντέλα.

[Πηγή: www.autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube