Στις 23 Αυγούστου η παρουσίαση του Audi PB18 e-tron concept

Στις 23 Αυγούστου η παρουσίαση του Audi PB18 e-tron concept

To ηλεκτρικό supercar θα παρουσιαστεί στο αυτοκινητοδρόμιο της Laguna Seca.

Η Audi μετρά αντίστροφα για την παρουσίαση του PB18 e-tron concept στη θρυλική πίστα Laguna Seca στην Αμερική.

Η παρουσίαση έχει προγραμματιστεί για τις 23 Αυγούστου με την εταιρεία να μην δίνει ακόμη στη δημοσιότητα στοιχεία για το ηλεκτρικό της  supercar.
Την επόμενη μέρα το αυτοκίνητο θα βρίσκεται στη διάθεση του κοινού και των επισκεπτών της εβδομάδας Pebble Beach Automotive στο Monterey της Καλιφόρνια που τελευταία χρόνια, εκτός από κλασικά αυτοκίνητα φιλοξενεί και αυτοκίνητα ου ενσωματώνουν πρωτοποριακές  τεχνολογίες.
Η Audi αφήνει να διαρρεύσει πως το αυτοκίνητο κρύβει τεχνολογικές λύσεις που προέρχονται από το αγωνιστικό R18 που είχε κερδίσει τις 24 ώρες του Le Mans πριν η εταιρεία αποσυρθεί από τον συγκεκριμένο θεσμό.
Το όνομά του είναι μια συντομογραφία του Pebble Beach (PB) και το διακριτικό 18 παραπέμπει στο αγωνιστικό R18 που προαναφέραμε.

Μεταξύ των στοιχείων σχεδιασμού ξεχωρίζουμε τους προβολείς LED και τις μικρές κάμερες τοποθετημένες στην κορυφή του πιλοτηρίου που λέγεται ότι παρέχουν βίντεο σε πραγματικό χρόνο από πίσω και επέχουν θέση εξωτερικών καθρεπτών. Είναι παρόμοια στο σχεδιασμό με τα χαρακτηριστικά που θα ενσωματώνει και το  Audi e-tron, το οποίο θα παρουσιαστεί στις 17 Σεπτεμβρίου στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια.

Nα θυμίσουμε πως στο παρελθόν η Audi είχε δώσει στοιχεία για το e-tron Concept που θα ενσωμάτωνε σύστημα κίνησης που θα αποτελούσε  εξέλιξη του αντίστοιχου συστήματος του e-tron quattro Concept που παρουσιάστηκε πριν περίπου δύο χρόνια. Εκείνο το πρωτότυπο χρησιμοποιούσε τρία ηλεκτρικά μοτέρ συνολικής ισχύος 500 ίππων που χάριζαν επιτάχυνση από στάση στα 100 km/h σε 4,6” και τελική ταχύτητα 210 km/h, με την αυτονομία να ακουμπά τα 500 km.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube