node/32223

Το πρώτο κράνος με κλιματισμό [video]

To Feher ACH-1 έχει ενσωματωμένο air condition για να κρατάει το κεφάλι δροσερό.

Όλοι οι μοτοσικλετιστές ξέρουμε τι σημαίνει να οδηγείς με κράνος μέσα στον καύσωνα. Και δεν είναι λίγες οι φορές που ζηλεύουμε τους οδηγούς των αυτοκινήτων με κλιματισμό στην καμπίνα.

Τώρα όμως υπάρχει και κράνος με σύστημα κλιματισμού. Και δεν πρόκειται για πρωτότυπο. Πωλείται κανονικά και δεν είναι απλησίαστο σε τιμή.

Το σωτήριο κράνος είναι το νέο ACH-1 της Feher, που έχει μια μικρή κλιματιστική μονάδα ενσωματωμένη στο πίσω μέρος του. Διατίθεται με καλώδιο λήψης ρεύματος από την μπαταρία της μοτοσικλέτας και χρησιμοποιεί τεχνολογία παρόμοια με αυτήν των ψυχόμενων καθισμάτων σε πανάκριβα αυτοκίνητα όπως Rolls-Royce και Lexus.

Αντίθετα από τα κοινά air condition των αυτοκινήτων που στέλνουν ένα ψυχρό ρεύμα αέρα στο πρόσωπο, το Feher διοχετεύει τον ψυχρό αέρα μέσα στην εσωτερική επένδυση του κράνους που είναι φτιαγμένη από το ειδικό υλικό Tubular Spacer Fabric της Feher για να τον κυκλοφορεί σε όλο το κράνος. Έτσι το κεφάλι κρατιέται δροσερό χωρίς να το καταλαβαίνεις – και χωρίς κίνδυνο ψύξης.

Κράνος Feher ACH-1
 
Το σύστημα μπορεί να ρίξει τη θερμοκρασία μέσα στο κράνος κατά 5,5 έως 8,5 βαθμούς Κελσίου. Και όταν το κεφάλι είναι δροσερό, ολόκληρο το σώμα νιώθει άνετα. Η Feher δεν συνιστά να φοριέται το κράνος σε συνθήκες κατακλυσμού, όμως εγγυάται πως είναι ασφαλές στην κακοκαιρία.

Όσοι έχουν προσπαθήσει να σηκώσουν κλιματιστικό, εύλογα θα ανησυχήσουν για το πρόσθετο βάρος στο κράνος. Όμως, το Feher έχει σχεδιαστεί ειδικά για να ενσωματώνει τον κλιματισμό, είναι φτιαγμένο από fiberglass ενισχυμένο με Kevlar και δεν ζυγίζει πάνω από 1,450 kg – ένα μέσο βάρος για full-face κράνος, κι ελαφρύτερο από κάποια «σπαστά».

Το ACH-1 πληροί ή και υπερκαλύπτει τις προδιαγραφές ασφαλείας DOT και ECE 22.05, και μπορεί να αγοραστεί on-line από τον ιστότοπο της Feher. Η τιμή τιμοκαταλόγου είναι στα $599 (€514), αλλά γίνεται έκπτωση γνωριμίας $50 (€43). Διατίθεται σε διάφορα στιλπνά ή ματ χρώματα και παραδίδεται με αντιθαμβωτική και αντιχαρακτική ζελατίνα, τα ηλεκτρικά καλώδια λήψης ρεύματος, υφασμάτινη θήκη και ειδικό σακίδιο πλάτης για τη μεταφορά του.

[Πηγή: Feher μέσω RideApart]
 

node/39934

Volvo Advanced Air Cleaner για καθαρό αέρα στην καμπίνα

Παγκόσμια πρωτιά για τη Volvo: Αναπνεύστε καθαρό αέρα στο εσωτερικό των νέων Volvo με την τεχνολογία Advanced Air Cleaner.

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020 | Επικοινωνία

Volvo Advanced Air Cleaner για καθαρό αέρα στην καμπίνα

Πρώτη στον κόσμο, η Volvo Cars έχει παρουσιάσει μία premium τεχνολογία για την ποιότητα του αέρα στα αυτοκίνητά της, δίνοντας στους οδηγούς Volvo τη δυνατότητα να αναπνέουν καθαρό και υγιεινό αέρα μέσα στα αυτοκίνητά τους, αλλά και να καθαρίζουν τον αέρα της καμπίνας πριν από τη διαδρομή τους.

Η νέα προηγμένη τεχνολογία καθαρισμού αέρα της εταιρείας, Advanced Air Cleaner, περιλαμβάνει αισθητήρα που μετρά το επίπεδο σωματιδίων PM2.5 μέσα στην καμπίνα. Πρόκειται για χαρακτηριστικό που δεν διαθέτει σήμερα καμία άλλη εταιρεία αυτοκινήτων στην αγορά.

Η μέτρηση των μικροσκοπικών αιωρούμενων σωματιδίων PM2.5 είναι ένα ευρέως διαδεδομένο μέτρο για την ποιότητα του αέρα. Σε όλο τον κόσμο, πολλές αστικές περιοχές επιβαρύνονται από αυξημένες συγκεντρώσεις PM2.5 που υπερβαίνουν τα συνιστώμενα όρια από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, κάτι που υπογραμμίζει την ανάγκη να μειωθεί η επίπτωσή τους

Διαθέσιμη από την περασμένη άνοιξη σε όλα τα μοντέλα Volvo των σειρών 90 και 60 που βασίζονται στην πλατφόρμα SPA (Scalable Product Architecture), η λειτουργία Advanced Air Cleaner ελαχιστοποιεί τα μικροσκοπικά σωματίδια στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Χρησιμοποιώντας φίλτρο συνθετικών ινών και ιονισμό, συγκρατεί έως και 95% των σωματιδίων PM2.5 έξω από την καμπίνα.

Η τεχνολογία βελτιστοποιεί την ποιότητα του αέρα μέσα στο αυτοκίνητο, ελαχιστοποιώντας τις αρνητικές συνέπειες για την υγεία που συνδέονται με τη μόλυνση της ατμόσφαιρας και τα αιωρούμενα σωματίδια. Ο υγιεινός φρέσκος αέρας στο εσωτερικό του αυτοκινήτου συντελεί επίσης σε ασφαλέστερη οδήγηση, καθώς βοηθά τον οδηγό να παραμένει συγκεντρωμένος.

Οι οδηγοί των μοντέλων Volvo τα οποία εξοπλίζονται με τη νέα τεχνολογία μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν την εφαρμογή Volvo On Call για smartphone, ώστε να προγραμματίζουν εύκολα έναν έξτρα καθαρισμό της καμπίνας πριν ξεκινήσουν για τη διαδρομή τους. Αφού ολοκληρωθεί ο καθαρισμός, η εφαρμογή πληροφορεί τους οδηγούς για το πραγματικό επίπεδο των σωματιδίων PM2.5 στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

«Με την προηγμένη τεχνολογία μας Advanced Air Cleaner, μπορείτε να είστε ήσυχοι ότι ο αέρας που αναπνέετε στο εσωτερικό του Volvo σας είναι πιο καθαρός και πιο υγιεινός», δηλώνει o Anders Löfvendahl (Άντερς Λόβενταλ), επικεφαλής ειδικός στην ποιότητα αέρα της καμπίνας στη Volvo Cars. «Πιστεύουμε ότι ο καθαρός αέρας κάνει καλό, τόσο από άποψη υγείας όσο και από πλευράς ασφάλειας, και θα συνεχίσουμε εντατικά τις προσπάθειές μας στο συγκεκριμένο πεδίο».

Εκτός από την τεχνολογία Advanced Air Cleaner, η Volvo Cars εργάζεται και με άλλους τρόπους για τη δημιουργία ενός υγιεινού περιβάλλοντος μέσα στα αυτοκίνητά της. Εδώ και πολλά χρόνια, οι μηχανικοί της εστιάζουν στην εξάλειψη εκπομπών από οργανικές ουσίες στο εσωτερικό των αυτοκινήτων και στην ελαχιστοποίηση των αλλεργιογόνων υλικών στις καμπίνες των Volvo.

Η Volvo Cars θέτει αυστηρές προδιαγραφές στους προμηθευτές της με στόχο να εξαλειφθεί η παραγωγή και η εκπομπή οσμών από εξαρτήματα και υλικά που χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό των αυτοκινήτων. Η εταιρεία συνεργάζεται επίσης στενά με πανεπιστήμια και άλλα ινστιτούτα σε project που σχετίζονται με τη χρήση υλικών, καθώς και στην ανάπτυξη και εφαρμογή ακόμη πιο αυστηρών προτύπων για τις αλλεργίες στα εσωτερικά των αυτοκινήτων της.

[Πηγή: Volvo]

TAGS
node/39910

Εξομοιωτής οδήγησης από την Aston Martin με τιμή €62.275!

Η ιδανική προσθήκη για το δωμάτιο κάθε επαγγελματία gamer από την Aston Martin.

Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

Εξομοιωτής οδήγησης από την Aston Martin με τιμή €62.275!

Η Aston Martin παρουσίασε τον πρώτο της εξομοιωτή οδήγησης AMR-C01, ο οποίος εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Curv Racing Simulators και θα διατεθεί σε περιορισμένο αριθμό 150 μονάδων με τιμή £57.500 (€62.275) προ φόρων! Όπως καταλαβαίνετε, με αυτή την τιμή, την εμφάνιση και τα τεχνικά χαρακτηριστικά, ο AMR-C01 απευθύνεται σε εκείνους που θέλουν premium εμπειρία οδήγησης μέσα στην άνεση του σπιτιού τους, αλλά και σε αθλητές των Esport.

Η επιλογή της Curv Racing Simulators ως συνεργάτη για το συγκεκριμένο project δεν είναι τυχαία καθώς υπεύθυνος είναι ο Darren Turner, οδηγός αγώνων της Aston Martin και ειδικός στους εξομοιωτές Formula 1 με πάνω από 20 χρόνια εμπειρία. Ο ίδιος δήλωσε: «Ο AMR-C01 αφορά την αγάπη του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Δημιουργήσαμε έναν εξομοιωτή σπιτιού που εισάγει τον χρήστη στον ψηφιακό κόσμο και του δίνει την ευκαιρία να απολαύσει την αγωνιστική οδήγηση όπως σε πραγματικούς αγώνες. Τα αγωνιστικά αυτοκίνητα είναι πολύ διασκεδαστικά και είναι υπέροχο να βλέπουμε περισσότερους ανθρώπους να εμπλέκονται με αυτά χάρη στην ανάπτυξη των Esports».

Aston Martin AMR-C01

Η συσκευή που μοιάζει με διαστημικό σκάφος, περιβάλλεται από ένα ανθρακονημάτινο monocoque πλαίσιο το οποίο μπορεί να βαφτεί σε διάφορες αποχρώσεις, ενώ το εμπρός τμήμα ενσωματώνει τη χαρακτηριστική γρίλια της Aston Martin.

Παράλληλα, η θέση οδήγησης είναι σχεδιασμένη στα πρότυπα της Aston Martin Valkyrie για μια ολοκληρωμένη εμπειρία οδήγησης hypercar. Ακριβώς μπροστά της βρίσκεται μια καμπύλη οθόνη μεγάλης διαμέτρου και υψηλής ανάλυσης, χωρίς όμως να γνωρίζουμε συγκεκριμένα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Το λογισμικό που επιλέχθηκε είναι η τελευταία έκδοση του Assetto Corsa, ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια με αγώνες αυτοκινήτων που ξεχωρίζει για την πιστότητα της απόδοσης της οδικής συμπεριφοράς κάθε μοντέλου.

Οι παραδόσεις των πρώτων από τους συνολικά 150 AMR-C01 θα ξεκινήσουν μέσα στο τέταρτο τρίμηνο του 2020, ενώ τα βιβλία παραγγελιών έχουν ανοίξει ήδη. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του προιόντος.