Porsche: Οι 4κύλινδροι boxer έχουν πολλά ακόμα να δώσουν

Porsche: Οι 4κύλινδροι boxer έχουν πολλά ακόμα να δώσουν

Σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, η απόδοση των μικρών boxer που είδαμε στις νέες 718 Boxster και Cayman έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά της.

Οι νέες 718 Boxster και Cayman ήταν το πρώτο βήμα της Porsche στη νέα εποχή των μικρών, τούρμπο 4κύλινδρων boxer.

Για τις «απλές» εκδόσεις το μοτέρ είναι 2λιτρο ενώ για τις S ανεβαίνει στα 2,5 λίτρα, με απόδοση 300 και 350 ίππων αντίστοιχα. Ωστόσο, δεν υπάρχει ακόμα καμία επίσημη πληροφόρηση για τον κινητήρα που θα αντικαταστήσει τον 3.8 flat-six που κινεί τις κορυφαίες Boxster Spyder και Cayman GT4.

Σύμφωνα με τον Bruno Kitsner, τον επικεφαλής εξέλιξης των boxer κινητήρων της Porsche, το μόνο σίγουρο είναι ο κινητήρας που θα χρησιμοποιηθεί σε αυτά τα μοντέλα θα είναι «ο σωστός».

Προφανώς δεν αποκλείεται καθόλου να είναι μια αναβαθμισμένη έκδοση του 2,5άλιτρου, αφού η εταιρεία παραδέχεται πως η ισχύς του μπορεί να αυξηθεί αρκετά ακόμα. Αυτό δεν πρόκειται να γίνει με τη βοήθεια ενός ακόμα τούρμπο καθώς κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε χωροταξικό πρόβλημα με το σύστημα ψύξης αλλά και εξαγωγής.

Οπότε το πιθανότερο είναι να ακολουθηθεί ο δρόμος ενός μεγαλύτερου τούρμπο, που θα επιτρέψει απόδοση αρκετά πάνω από τους σημερινούς 350 ίππους.

[Πηγή: motoring.com.au]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube