Επίσημο: Porsche Boxster Spyder [video]

Επίσημο: Porsche Boxster Spyder [video]

Πρόκειται για μία πό τις πιο ενδιαφέρουσες πρεμιέρες του Σαλονιού της Νέας Υόρκης.

To πρώτο ανοιχτό μοντέλο της Porsche για το 2015 είναι η νέα γενιά της Boxster Spyder που κάνει σήμερα το παγκόσμιο ντεμπούτο της στη Νέα Υόρκη.

Η δεύτερη γενιά διατηρεί κάποια χαρακτηριστικά της προκατόχου της, όπως την μαλακή οροφή που ανοίγει με το χέρι και το 6άρι manual κιβώτιο που είναι και η μόνη επιλογή.

Σχεδιαστικά, το εμπρός και και πίσω μέρος προέρχονται από την Cayman GT4, θέλοντας να δείξουν πως η Spyder τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας της Boxster. Ως φόρο τιμής στην 718 Spyder των ‘60s, δύο φαρδιά «πτερύγια» ξεκινούν πίσω από τα ρολ μπαρ και καταλήγουν λίγο πριν την αεροτομή.

Στα μηχανικά μέρη, ο εξακύλινδρος ατμοσφαιρικός μπόξερ των 3,8 lt αποδίδει 375 PS, καθιστώντας της την ισχυρότερη Boxster όλων των εποχών. Για τα 0-100 km/h χρειάζονται 4,5¨ και η τελική φτάνει τα 290 km/h, με την μέση τυποποιημένη κατανάλωση να μην ξεπερνά τα 10 lt/100 km (9,9 για την ακρίβεια).

Το (ηλεκτρικό) σύστημα διεύθυνσης είναι πιο άμεσο και έχει μικρότερο σε διάμετρο τιμόνι (360 mm), η ανάρτηση είναι πιο σφιχτή και 20 mm χαμηλότερη και τα φρένα προέρχονται από την 911 Carrera.

Πιστή στον μινιμαλιστικό χαρακτήρα που χαρακτηρίζει κάθε Spyder, ο κλιματισμός και το ηχοσύστημα απουσιάζουν αλλά μπορούν να τοποθετηθούν εφόσον το επιθυμεί ο πελάτης δίχως επιπλέον χρέωση. Στάνταρ είναι και τα σπορ καθίσματα με τα ευμεγέθη πλαϊνά για την ιδανική πλευρική στήριξη, σε αντίθεση με το σύστημα πολυμέσων PCM που είναι έξτρα.

Οι πωλήσεις της Boxster Spyder ξεκινούν τον Ιούλιο, με την τιμή στη Γερμανία να ξεκινά από τα €79.945, και το βιβλίο παραγγελιών είναι ήδη ανοιχτό από σήμερα.

[Πηγή: Porsche]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube