Το φούσκωμα των ελαστικών γίνεται παιχνίδι [video]

Το φούσκωμα των ελαστικών γίνεται παιχνίδι [video]

Το έξυπνο σύστημα Nissan Easy-Fill Tire Alert απλοποιεί και συντομεύει πολύ τη διαδικασία.

Το φούσκωμα των ελαστικών στη σωστή πίεση αποτελεί έναν πονοκέφαλο για πολλούς οδηγούς.

Το έχουμε ζήσει όλοι. Είτε έχουμε δει το λαμπάκι “check pressure” να ανάβει στο ταμπλό ενώ οδηγούμε, ή έχουμε παρατηρήσει εκεί που έχουμε παρκάρει ότι κάποιο λάστιχό μας είναι λίγο καθισμένο. Τότε πρέπει να πάμε σε κάποιο βενζινάδικο, να ψάξουμε τις σωστές πιέσεις στην πόρτα ή στο πορτάκι της βενζίνης και να φουσκώσουμε προσέχοντας συνεχώς την πίεση στο μανόμετρο – που πολλές φορές είναι και ανακριβές.

Η Nissan, με το σύστημα Easy-Fill Tire Alert, λύνει όλα τα παραπάνω προβλήματα ώστε να κάνουμε τη δουλειά εύκολα και να είμαστε σίγουροι για το αποτέλεσμα.
 
Με το σύστημα αυτό, το αυτοκίνητο ειδοποιεί τον οδηγό όταν το λάστιχο φουσκώσει στη σωστή πίεση. Για να το ενεργοποιήσει, ο οδηγός δεν έχει παρά να τραβήξει το χειρόφρενο, να βάλει τον επιλογέα του κιβωτίου (αν είναι αυτόματο) στο Park και να αφήσει το διακόπτη στη θέση ACC όπου τροφοδοτούνται τα ηλεκτρικά συστήματα.
 
Όταν ξεκινήσει ο οδηγός να φουσκώνει το λάστιχο, τα φώτα του αυτοκινήτου αναβοσβήνουν για να δείξουν ότι το σύστημα παρακολουθεί την πίεση. Μόλις η πίεση φτάσει την ενδεδειγμένη, χτυπάει η κόρνα. Αν το λάστιχο παραφουσκώσει, χτυπάει πάλι η κόρνα και τα φλας ανάβουν τρεις φορές.

Έτσι, δεν χρειάζεται να ψάχνεις πού είναι γραμμένη η σωστή πίεση ούτε να αναρωτιέσαι αν η ένδειξη του μανομέτρου είναι σωστή. Το αυτοκίνητο τα κάνει όλα μόνο του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οι μισοί Βρετανοί δεν ξέρουν πώς να αλλάξουν λάστιχο

Το σύστημα Easy-Fill Tire Alert είναι διαθέσιμο σε 12 μοντέλα της Nissan – τουλάχιστον στις ΗΠΑ. Μέχρι στιγμής έχουν πουληθεί εκεί 5,3 εκατομμύρια αυτοκίνητα με το σύστημα αυτό. Ευτυχώς, αφού η εθνική υπηρεσία οδικής ασφάλειας NHTSA εκτιμά ότι 4 στους 5 οδηγούς κυκλοφορούν με λάθος πιέσεις στα λάστιχα. Κι αυτό δεν επηρεάζει μόνο την οικονομία βενζίνης και τη διάρκεια ζωής των ελαστικών, αλλά μπορεί να έχει ολέθριες επιπτώσεις και στην ασφάλεια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πώς να αυξήσουμε τη διάρκεια ζωής των ελαστικών μας
  
[Πηγή: Nissan]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube