Οι μισοί Βρετανοί δεν ξέρουν πώς να αλλάξουν λάστιχο

Αυτό είναι μόνο ένα από τα ανησυχητικά συμπεράσματα στα οποία κατέληξε έρευνα της Kumho στη Μ. Βρετανία.

Αν δεν ασχολείστε και πολύ με την τακτική συντήρηση του αυτοκινήτου σας αυτή η έρευνα θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα. Γιατί και στη Μ. Βρετανία υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων που δεν νοιάζεται καθόλου για τέτοια θέματα.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της εταιρίας ελαστικών Kumho. Από αυτή προέκυψαν πολλά ενδιαφέροντα συμπεράσματα, όπως το ότι ένας στους τρεις οδηγούς θεωρεί ότι το πιστοποιητικό του ΜΟΤ, αντίστοιχο του δικού μας ΚΤΕΟ, είναι ό,τι χρειάζεται για να εξασφαλιστεί η σωστή λειτουργία ενός αυτοκινήτου. Σίγουρα κάποιοι από αυτούς ανήκουν στους 7.000 οδηγούς που μένουν στον δρόμο καθημερινά σε όλη τη χώρα.

Πιο ανησυχητική ωστόσο φαίνεται να είναι η σχέση πολλών κατοίκων της Μ. Βρετανίας με τα ελαστικά. Σχεδόν το 50% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι δεν ξέρουν πώς να αλλάξουν έναν τροχό, ενώ στις ηλικίες 18-25 ένας στους τρεις δεν έχει ελέγξει ποτέ την πίεση των ελαστικών του. Το ποσοστό αυτών που δεν έχουν κοιτάξει ποτέ αν τα λάστιχά τους έχουν επαρκές βάθος πέλματος είναι λίγο μικρότερο, 25%.

Τέλος, είναι γνωστό ότι οι πολλοί οδηγοί σήμερα δεν γνωρίζουν τίποτα για τα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου και δεν θα μπορούσαν ποτέ να επισκευάσουν μόνοι τους μια απλή βλάβη. Αλλά το πώς να ανοίγουν το καπό φανταζόμασταν ότι το ξέρουν όλοι. Όχι. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα το 20% των οδηγών της Μ. Βρετανίας δεν έχει ιδέα πού είναι ο μοχλός για το άνοιγμα του καπό.

Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε πώς τα πηγαίνουν στους παραπάνω τομείς οι Έλληνες.

[Πηγή: Auto Evolution]

TAGS