node/13686

Opel: Νέα εμπρός φώτα IntelliLux LED Matrix για το Astra 2016

H Opel ανακοίνωσε ότι το νέο Astra 2016 θα διατίθεται με τα νέας τεχνολογίας εμπρός φανάρια IntelliLux LED Matrix, ενισχύοντας την ασφάλεια για όλους.

H Opel που είναι πρωτοπόρος στις νέες τεχνολογίες φωτισμού, ετοιμάζεται να λανσάρει αρχής γενομένης από το Astra 2016 την τεχνολογία για τα εμπρός φώτα IntelliLux LED Matrix. Μια τεχνολογία που παρουσίασε κιόλας από το 2013 επί τη ευκαιρία της παρουσίασης του πρωτοτύπου Monza.

Κάθε φανάρι αυτής της τεχνολογίας χρησιμοποιεί οκτώ ξεχωριστές μονάδες LED και το σύστημα ρυθμίζει το μήκος και τη διασπορά της δέσμης φωτός ανάλογα με τις συνθήκες κυκλοφορίας. Έτσι, μόλις το Astra εγκαταλείψει την αστική ζώνη, ενεργοποιούνται αυτόματα οι προβολείς και παραμένουν αναμμένοι. Όταν η εμπρός κάμερα του συστήματος Opel Eye ανιχνεύσει ένα αντιθέτως ερχόμενο αυτοκίνητο, οι μονάδες LED που θα μπορούσαν να «τυφλώσουν» τον οδηγό του σβήνουν αυτόματα και ξανανάβουν όταν το αυτοκίνητο περάσει.

Σύμφωνα με τις μελέτες που διεξήγαγε η Opel, οι οδηγοί που κινούνται με 80 km/h είναι ικανοί να ανιχνεύσουν αντικείμενα στις πλευρές του δρόμου, σε απόσταση 30-40 m πιο νωρίς με τα φανάρια IntelliLux LED Matrix σε σχέση με τα κοινά φώτα αλογόνου ή τη χαμηλή σκάλα των xenon. Η διαφορά αυτής της απόστασης δίνει περίπου 1,5” ενωρίτερα αντίδραση, δηλαδή ένα επιπλέον περιθώριο 22,1 m,  όσο διανύει στο χρόνο αυτό ένα αυτοκίνητο που κινείται με 80 km/h.

Σε μια δήλωσή του, ο Charlie Klein, αντιπρόεδρος της Opel και επικεφαλής του μηχανολογικού τμήματος, είπε: «Εκδημοκρατίζουμε την τεχνολογία, κάνοντας τους νεωτερισμούς οικονομικά προσιτούς και φέροντάς τους στα αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής. Τα νέα μας φώτα LED Matrix που τα ονομάζουμε IntelliLux είναι ένα τέλειο παράδειγμα». Και κατέληξε, «η ενσωμάτωση της τεχνολογίας LED παρέχει εκπληκτικές νυχτερινές επιδόσεις, ενισχύοντας την ασφάλεια για τον οδηγό και για τους γύρω του».

[Πηγή Opel]

TAGS
node/39685
Audi Integrated Vehicle Dynamics

Έρχονται ισχυρότεροι υπολογιστές στα Audi

Η Audi σύντομα θα ενσωματώσει ένα υπολογιστικό σύστημα στα αυτοκίνητά της που θα είναι πολύ πιο ισχυρό και αποτελεσματικό από εκείνο των σημερινών της γκάμας. Ένας «κεντρικός εγκέφαλος» που θα διαχειρίζεται πλήθος παραμέτρων και εφαρμογών.

Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020 | Επικοινωνία

Έρχονται ισχυρότεροι υπολογιστές στα Audi

Οι αλληλεπιδράσεις μεταξύ των διαφόρων συστημάτων που ενσωματώνουν τα αυτοκίνητα έχουν γίνει όλο και πιο περίπλοκες με την πάροδο των ετών. Η Audi θα το «απλοποιήσει» λοιπόν, επιλέγοντας για τα μελλοντικά μοντέλα της έναν ισχυρό υπολογιστή που θα συγκεντρώνει όλες τις λειτουργίες του αυτοκινήτου.

Το Ingolstadt ανακοίνωσε ότι αυτή η καινοτομία, που ονομάζεται Integrated Vehicle Dynamics, θα λειτουργεί ως κεντρικό σύστημα για τον εξοπλισμό που σχετίζεται με τη δυναμική συμπεριφορά των αυτοκινήτων. Η Audi υπόσχεται έναν υπολογιστή δέκα φορές ισχυρότερο από αυτούς που είναι τοποθετημένοι στα υφιστάμενα μοντέλα. 
Audi Integrated Vehicle Dynamics

Σύμφωνα με την επίσημη δήλωση, θα είναι σε θέση να ελέγχει έως και 90 λειτουργίες, ανάλογα με τη χρήση και την κατηγορία του μοντέλου. Όλα τα αυτοκίνητα, από το κόμπακτ χάτσμπακ Audi A3 έως το μεγάλο κουπέ SUV Q8 και το 100% ηλεκτρικό e-tron θα επωφεληθούν από τη νέα υπολογιστική μονάδα. 

Το Integrated Vehicle Dynamics θα αποδείξει επίσης, σύμφωνα με την Audi, την αποδοτικότητά του όσον αφορά τα εξηλεκτρισμένα μοντέλα με τη διαχείριση τεχνολογιών ανάκτησης ενέργειας από την πέδηση, οι οποίες τελικά θα αυξήσουν την αυτονομία της μπαταρίας κατά 30%.

Audi Integrated Vehicle Dynamics

Το λανσάρισμα του IVD σε αυτοκίνητα παραγωγής δεν έχει ακόμη καθοριστεί χρονικά. Ανώτερο στέλεχος όμως που εμπλέκεται στο πρότζεκτ δήλωσε σε αρκετά μέσα ότι η πρώτη έκδοση του IVD είναι ήδη έτοιμη για τις επόμενες γενιές των Audi που θα λανσαριστούν.

node/39678
Bentley Octopus Electric Engine Project

Επαναστατικό ηλεκτρομοτέρ από την Bentley

Ετοιμάζοντας το λανσάρισμα του αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της, η Bentley θέλει να εξελίξει μιας νέας γενιάς ηλεκτροκινητήρες με πρωτόφαντη τεχνολογία, απαλλαγμένη από σπάνιες γαίες.

Κυριακή, 09 Αυγούστου 2020 | Επικοινωνία

Επαναστατικό ηλεκτρομοτέρ από την Bentley

Υπό την ονομασία Octopus (Optimised Components, Test and simulatiOn, toolkits for Powertrains which integrate Ultra high-speed motor Solutions), η Bentley συνεργάζεται στο πρότζεκτ αυτό με εννέα ακόμη συνεργάτες 

Το Octopus, με τριετή προγραμματισμένη εξέλιξη και χρηματοδοτούμενο από την OLEV, μια βρετανική κυβερνητική υπηρεσία με αντικείμενο τα οχήματα χαμηλών εκπομπών, σχεδιάζει να εξελίξει μια νέα γενιά ηλεκτρικού κινητήρα. Πιο αποδοτικός από τα σημερινά ηλεκτρομοτέρ, ο κινητήρας αυτός δεν θα κάνει χρήση σπάνιων γαιών, αντικαθιστώντας παράλληλα τα παραδοσιακά χάλκινα πηνία με ένα νέο ανακυκλώσιμο υλικό.

Bentley

Μέρος του οδικού χάρτη «Bentley Beyond 100» που στόχο έχει να καταστήσει την Bentley βιώσιμη φίρμα πολυτελείας, το πρόγραμμα Octopus θα καταλήξει σε μια πρώτη εφαρμογή παραγωγής έως το 2026. Λανσάρισμα που θα πρέπει να συμπέσει με την άφιξη του πρώτου ηλεκτρικού αυτοκινήτου της Bentley.

Μέχρι τότε, η βρετανική φίρμα θα πρέπει σταδιακά να επεκτείνει την ηλεκτρική γκάμα της. Διαθέτοντας ήδη την επαναφορτιζόμενη υβριδική Bentayga, το Crewe σχεδιάζει να ενσωματώσει μια υβριδική εναλλακτική λύση σε κάθε μοντέλα της έως το 2023.