Νέο ευρωπαϊκό κέντρο δοκιμών της Kia στο Nürburgring

Νέο ευρωπαϊκό κέντρο δοκιμών της Kia στο Nürburgring

Σύμφωνα με την Kia, στόχος του νέου κέντρου είναι η τελειοποίηση της οδικής συμπεριφοράς των μοντέλων της

Η Kia θα πραγματοποιεί τις δοκιμές των μελλοντικών μοντέλων της που προορίζονται για την Ευρώπη σε ένα νέο κέντρο δοκιμών στο Nürburgring στη Γερμανία.

Οι εγκαταστάσεις αυτές είναι το αποτέλεσμα μιας επένδυσης 6,62 εκατ. ευρώ από την Hyundai Motor Group, μητρική εταιρία της Kia και της Hyundai. Η ολοκλήρωση του κέντρου δοκιμών ενισχύει τη ανάπτυξη των επιχειρήσεων του ομίλου στην Ευρώπη και αποτελεί την πιο πρόσφατη από μια σειρά επενδύσεων.

Το νέο κέντρο δοκιμών δίνει στην Kia μόνιμη πρόσβαση στην θρυλική πίστα του Nürburgring και της επιτρέπει να αξιολογεί και να αναπτύσσει περαιτέρω την αντοχή και τη οδική συμπεριφορά των αυτοκινήτων της.

Η κατασκευή του εντυπωσιακού κέντρου δοκιμών έκτασης 3.622 τ.μ. ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2012 και ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από 15 μήνες. Το μοντέρνο τετραόροφο κτίριο από γυαλί και χάλυβα διαθέτει εργαστήρια, χώρους γραφείων και χώρους φιλοξενίας. Οι εγκαταστάσεις στο Nürburgring είναι επέκταση της ευρωπαϊκής ομάδας R&D (έρευνας & ανάπτυξης) του Rüsselsheim της Γερμανίας, όπου βασίζονται οι μηχανολογικές εγκαταστάσεις της Kia στην Ευρώπη.

Το Nürburgring είναι ευρέως αναγνωρισμένο ως μία από τις πιο δύσκολες πίστες στον κόσμο γνωστή ως η «Πράσινη Κόλαση», με 73 στροφές - 33 αριστερές και 40 δεξιές - μήκους 20,8 χιλιομέτρων . Με μια διαφορά στο ύψος περίπου 300 μέτρων μεταξύ των υψηλότερων και χαμηλότερων σημείων, διαθέτει ανηφόρα και κατηφόρα με κλίση 17 και 11%  αντίστοιχα.

Είναι η ιδανική πίστα για τη διεξαγωγή και της πιο απαιτητικής δοκιμής οχημάτων, συμπεριλαμβανομένης της «ταχείας δοκιμής αντοχής», όπου τα οχήματα οδηγούνται για 480 γύρους σε διάστημα λίγων μόνο εβδομάδων. Η διαδικασία δοκιμής των 10.000 χιλιομέτρων προσομοιώνει την αντίστοιχη διαδικασία των 150.000 χιλιομέτρων και άνω υπό κανονικές συνθήκες οδήγησης, παρέχοντας πολύτιμα στοιχεία, καθώς και παρατηρήσεις του οδηγού στους μηχανικούς ανάπτυξης. Το νέο κέντρο δοκιμών επιτρέπει στους μηχανικούς να αξιολογούν τα δεδομένα επί τόπου και σε πραγματικό χρόνο να κάνουν αλλαγές, ενώ οι κύκλοι δοκιμών βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο Michael Cole , COO της Kia Motors Europe , σχολίασε: «Η πίστα του Nürburgring είναι γνωστή ως μία από τις πιο σημαντικές προκλήσεις για κάθε νέο αυτοκίνητο. Έχοντας μια ειδική, μόνιμη εγκατάσταση στην πίστα οι μηχανικοί της Kia θα μπορέσουν να μεγιστοποιήσουν την αποτελεσματικότητα των δοκιμών ανάπτυξης που πραγματοποιούνται εκεί. Και συνέχισε λέγοντας, «δεδομένου ότι η δυναμική απόδοση των μοντέλων Kia μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα -με αιχμή του δόρατος το νέο Kia pro_cee'd GT και τα μοντέλα cee’d GT- είναι πιο σημαντικό από ποτέ να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα στις καλύτερες εγκαταστάσεις».

[Πηγή Kia]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube