Hyundai: Νέες εγκαταστάσεις εξέλιξης στο Nürburgring

Hyundai: Νέες εγκαταστάσεις εξέλιξης στο Nürburgring

Το νέο πεδίο δοκιμών και εξέλιξης στο Nürburgring θα αποτελέσει το κλειδί για την τόνωση της γοητείας της μάρκας Hyundai.

Η Hyundai επέδειξε με καμάρι τις νέες εγκαταστάσεις της κορεατικής εταιρείας, αξίας €5,9 εκατ., για την εξέλιξη των αυτοκινήτων της που κατασκεύασε στο Nürburgring.

Ακολουθώντας το παράδειγμα και άλλων εταιρειών που έχουν ανάλογες εγκαταστάσεις στην περιοχή, η Hyundai θα χρησιμοποιήσει τη διάσημη πίστα για να κάνει δοκιμές αντοχής σε όλα τα καινούργια μοντέλα της. Κάθε νέο αυτοκίνητο της Hyundai θα υποβάλλεται σε δοκιμή αντοχής για 180.000 km, εκ των οποίων τα 10.000 θα γίνονται μέσα στην πίστα του Nürburgring, δηλ. κάπου 480 γύρους.

Η πίστα, με τις 73 στροφές και την υψομετρική διαφορά που φτάνει τα 300 m, αποτελεί ένα πρώτης τάξεως πεδίο για δοκιμές καινούργιων αυτοκινήτων.

Ο επικεφαλής δοκιμών και εξέλιξης, Άξελ Χόνις, λέει ότι το Nürburgring μπορεί να προσομοιώσει σχεδόν κάθε συνθήκη που μπορείς να συναντήσεις στους ευρωπαϊκούς δρόμους: «Είναι η ιδανική πίστα. Καλύπτει κάθε πιθανή οδηγική κατάσταση».
«Διαθέτει χαρακτηριστικά που θα δώσουν σε έναν έμπειρο οδηγό μια σαφή αίσθηση των επιδόσεων του αυτοκίνητου. Έτσι οι δοκιμαστές μας διαπιστώνουν πού πρέπει να γίνουν αλλαγές ή νέες ρυθμίσεις, όπως για παράδειγμα στη δυναμική ισορροπία του μοντέλου».

Όπως κάνουν και άλλοι κατασκευαστές, η Hyundai διατηρεί ένα στόλο ανταγωνιστικών αυτοκινήτων, προκειμένου να αξιολογεί τα δικά της αυτοκίνητα. Μια ομάδα από έξι επαγγελματίες δοκιμαστές κάνουν τις δοκιμές στην πίστα και ύστερα με τα στοιχεία που συλλέγονται τροφοδοτείται το νέο κέντρο εξέλιξης και η εταιρεία στην Κορέα.

Ένας από τους αντιπροέδρους της Hyundai και εκτελεστικός υπεύθυνος λειτουργιών, ο Άλαν Ράσφορθ, λέει ότι το πρότζεκτ στοχεύει να τονώσει τη γοητεία των Hyundai στους Ευρωπαίους οδηγούς. Πάνω από το 70% των Hyundai που διατίθενται στην Ευρώπη κατασκευάζονται και στο έδαφός της, με το 95% να εξελίσσονται και να δοκιμάζονται εδώ.

Πέρα από την εστίαση στα νέα μοντέλα, ο Ράσφορθ λέει ότι το 2013 είναι περισσότερο πιο σημαντικό για να τονωθεί η δημοφιλία της Hyundai. «Θα τονώσουμε γενναιόδωρα τη δημοφιλία μας», λέει. «Είμαι ευχαριστημένος από την κύλιση και το κράτημα των αυτοκινήτων μας, απόδειξη της καλής δουλειάς στην εξέλιξη που γίνεται εδώ. Η μεγάλη ευκαιρία για μένα είναι τα αυτοκίνητά μας να μπορούν να κοιτάζουν στα μάτια τον ανταγωνισμό. Θέλουμε να φτάσουμε σε τέτοιο επίπεδο, έτσι ώστε να καταφέρουμε να πείσουμε έναν καταναλωτή ότι η μετακίνησή του από μια άλλη εταιρεία στη Hyundai είναι η σωστή απόφαση».

Το νέο κέντρο εξέλιξης και δοκιμών της Hyundai στο Nürburgring θα αποπερατωθεί τον Αύγουστο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube