Νέα συνεργασία Volkswagen και Microsoft

Νέα συνεργασία Volkswagen και Microsoft

Η Volkswagen θα συνδέσει 5 εκ. καινούρια αυτοκίνητα στο Microsoft cloud.

Η Microsoft και η Volkswagen ξεκινούν μια νέα συνεργασία, με την γερμανική εταιρεία να χρησιμοποιεί την τεχνολογία αποθήκευσης και μεταφοράς δεδομένων cloud για να συνδέσει όλο τον στόλο της, μιας και στο άμεσο μέλλον θα ασχοληθεί και με ψηφιακές υπηρεσίες.

Η VW θα διοχετεύσει όλες τις ψηφιακές της προσφορές και υπηρεσίες μέσω του λογισμικού Azure της Microsoft, δημιουργώντας το μεγαλύτερο αυτοκινητικό cloud του κόσμου, σε μια προσπάθεια/κίνηση που θα συμβάλει στην εξομάλυνση των μελλοντικών εξελίξεων, ανέφερε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

VW & Microsoft 2

Μέχρι το 2020, περισσότερα από 5 εκ. νέα αυτοκίνητα της Volkswagen θα είναι συνδεδεμένα και θα χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο λογισμικό. Προς το παρόν, και οι δύο εταιρείες δεν έχουν ανακοινώσει το κόστος της νέας συμφωνίας/συνεργασίας.

«Η στρατηγική συνεργασία με την Microsoft θα “τουρμπίσει” τον ψηφιακό μας μετασχηματισμό», δήλωσε ο CEO της Volkswagen Herbert Diess. Και συνέχισε λέγοντας, «Θα διαδραματίσουμε ένα καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του μέλλοντος της αυτοκινητοβιομηχανίας».

VW & Microsoft

[Πηγή: Volkswagen]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube