Mercedes-Benz: Σκέψεις για 3κύλινδρους κινητήρες

Mercedes-Benz: Σκέψεις για 3κύλινδρους κινητήρες

Ο νέος 2λιτρος 4κύλινδρος ντίζελ της καινούριας E-Class θα αποτελέσει την βάση για τους 3κύλινδρους κινητήρες της Γερμανικής εταιρείας.

Σύμφωνα με αναφορές στον Αγγλικό Τύπο, η Mercedes-Benz σκέφτεται σοβαρά να παρουσιάσει 3κύλινδρους κινητήρες που θα αποτελούν μέρος της νέας πολυδιαμορφώσιμης οικογένειας κινητήρων της φίρμας.

Μέχρι πρότινος, οι άνθρωποι της Mercedes-Benz δεν ήθελαν να προχωρήσουν στη δημιουργία ενός 3κύλινδρου κινητήρα για να μην πλήξουν την ποιότητα λειτουργίας των αυτοκινήτων τους. Παρόλα αυτά, το νέο πολυδιαμορφώσιμο 2λιτρο μοτέρ ντίζελ της νέας E-Class, μπορεί να εξελιχθεί περαιτέρω για να ξεπεράσει αυτό το πρόβλημα.

Σε δηλώσεις του στον Αγγλικό Τύπο, ο Υπεύθυνος Εξέλιξης Κινητήρων Bernhard Heil, είπε ότι «Οι κινητήρες πετρελαίου είναι το όπλο μας για το μέλλον, μιας και θα μας βοηθήσουν να μειώσουμε ακόμα πιο πολύ τις εκπομπές ρύπων. Ακόμα, θα δείτε αρκετές εκδόσεις του νέου 2λιτρου 4κύλινδρου ντίζελ, ενώ δεν αποκλείεται να προσφέρουμε και εκδόσεις με περισσότερους κυλίνδρους. Βέβαια, από αυτή τη νέα οικογένεια κινητήρων μπορεί να προκύψει και ένας 3κύλινδρος, που θα ταιριάζει γάντι με υβριδικό σύστημα κίνησης.

Τέλος, ο κ. Heil ανέφερε ότι θα ακολουθήσει και νέα οικογένεια κινητήρων βενζίνης με μόνη διαφορά τον αριθμό των κυλίνδρων.

[Πηγή: Auto Express]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube