Mercedes-AMG: Έρχεται υβριδικό σύστημα και εκδόσεις «53»

Mercedes-AMG: Έρχεται υβριδικό σύστημα και εκδόσεις «53»

Ο συνδυασμός του νέου 3λιτρου straight six βενζινοκινητήρα με ηλεκτρικό μοτέρ θα ξεκινήσει από τη νέα CLS, με συνολική ισχύ πάνω από 500 ίππους.

Ο νέος 3λιτρος 6κύλινδρος σε σειρά κινητήρας βενζίνης που ετοιμάζει η Mercedes-Benz, θα τοποθετηθεί για πρώτη φορά στη νέα CLS με τη σφραγίδα της AMG.

Έτσι τουλάχιστον αναφέρουν πληροφορίες από το αυστραλιανό Motoring, σύμφωνα με τις οποίες το νέο υβριδικό σύνολο θα σημάνει και την απαρχή μιας νέας σειράς AMG, της 53. Το πιθανότερο είναι ότι θα αντικαταστήσει τη 43, από την οποία θα είναι πολύ ισχυρότερη και ταχύτερη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οδηγούμε τη Mercedes-AMG GT S [video]

Αργότερα η χρήση του εν λόγω υβριδικού συστήματος θα επεκταθεί και στα υπόλοιπα μοντέλα με την πολυδιαμορφώσιμη πισωκίνητη πλατφόρμα MRA της Mercedes-Benz, από τη C-Class έως και την S-Class, συμπεριλαμβάνοντας και τα SUV αντίστοιχά τους GLC, GLE και GLS.

Όπως έχουμε ξαναγράψει, αυτό το υβριδικό πακέτο θα αποτελείται από το ολοκαίνουργιο 3λιτρο θερμικό μοτέρ που θα αποδίδει κοντά στους 440 ίππους καθώς κι ένα ηλεκτρομοτέρ 70 ίππων που θα σημαίνει συνολική συνδυασμένη ισχύ πάνω από 500 ίππους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε τη Mercedes-AMG GLA 45 4MATIC

Είναι εξάλλου ήδη γνωστό ότι ο συγκεκριμένος βενζινοκινητήρας έχει εξελιχθεί εξαρχής να συνεργάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ, το οποίο θα τροφοδοτείται από ηλεκτρικό κύκλωμα 48V και θα έχει ενσωματωμένη μια μίζα/γεννήτρια.

Αυτή είναι μια τεχνολογία που σταδιακά θα εφαρμοστεί και σε άλλους κινητήρες της εταιρείας, μαζί με ένα ηλεκτρικό τούρμπο που μέσα σε μόλις 300 ms θα μπορεί να περιστρέφεται με 70.000 rpm. Αυτό πρακτικά σημαίνει όχι μόνο τεράστια ροπή από πολύ χαμηλές στροφές αλλά και σχεδόν μηδενική υστέρηση απόκρισης στο πάτημα του γκαζιού.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε τη Mercedes-AMG A 45 4MATIC

Μέχρι στιγμής πάντως δεν υπάρχουν περισσότερα στοιχεία για την απόδοση του θερμικού κινητήρα, παρά μόνο ότι η ροπή του θα ξεπερνά τα 50,1 kgm. Όπως προαναφέραμε, η πρώτη εμφάνιση του συγκεκριμένου υβριδικού πακέτου θα γίνει στη νέα CLS, που θα ντεμπουτάρει στο σαλόνι του Los Angeles τον Νοέμβριο.

[Πηγή: Motoring.com.au]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube