Η Mercedes-AMG ετοιμάζει 3λιτρο 6κύλινδρο κινητήρα σε σειρά

Η Mercedes-AMG ετοιμάζει 3λιτρο 6κύλινδρο κινητήρα σε σειρά

Ο νέος 6κύλινδρος σε σειρά κινητήρας της Mercedes-Benz θα δεχθεί τις περιποιήσεις της AMG για να αντικαταστήσει τον αντίστοιχου κυβισμού V6 των εκδόσεων «43».

Όπως είχαμε γράψει και πριν δυόμιση περίπου χρόνια, η Mercedes-Benz ετοιμάζεται να παρουσιάσει φέτος έναν 6κύλινδρο σε σειρά κινητήρα, αρχιτεκτονική κινητήρων που έχει να εμφανιστεί στην γερμανική φίρμα από τα μέσα της δεκαετίας του 90.

Ο νέος 6κύλινδρος κινητήρας ανήκει στη νέα πολυδιαμορφώσιμη οικογένεια κινητήρων της Mercedes-Benz που περιλαμβάνει 3κύλινδρες και 4κύλινδρες εκτελέσεις, όπως για παράδειγμα o 4κύλινδρος κινητήρας της νέας E220 d. Η αρχή της αλλαγής από κινητήρες V σε αυτούς εν σειρά, θα γίνει με έναν πετρελαιοκινητήρα της S-Class.

H Mercedes-AMG όμως, επιβεβαίωσε ότι αυτή την περίοδο εξελίσσει έναν τέτοιο κινητήρα που θα έχει χωρητικότητα 3,0 λίτρων. Εάν μάλιστα σκεφτούμε ότι από 2,0 λίτρα μπορεί να «βγάλει» 381 ίππους, το αντίστοιχα εξελιγμένο 3λιτρο σε σειρά μοτέρ θα αποδίδει κοντά στους 475 ίππους. Αυτό το νούμερο είναι αρκετά μεγαλύτερο από τα 400 που βγάζει η Mercedes-AMG E 43, και κάθεται αρκετά πιο κάτω από τον 4λιτρο V8 Biturbo της AMG GT R που αποδίδει 585 ίππους.

Σε ερώτηση προς το αφεντικό της Mercedes-AMG Tobias Moers από τον αυστραλιανό Τύπο, για το πιο είναι το μέλλον του νέου 6κύλινδρου σε σειρά κινητήρα, ανέφερε ότι οι μεγαλύτερες και πιο «κακές» AMG θα έχουν κινητήρα V8 . Και αυτό γιατί όπως είπε και ο ίδιος, έχουν βρει διάφορους τρόπους για να δουλεύουν με το V8 που έχουν, ενώ έχει ακόμα πολλά να δώσει (μέρος υβριδικού συστήματος).

[Πηγή Motoring]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube