Με σύστημα αυτόνομης οδήγησης η νέα BMW 5 Series [video]

Με σύστημα αυτόνομης οδήγησης η νέα BMW 5 Series [video]

Λίγο πριν την επίσημη παρουσίαση της νέας Σειράς 5, η BMW μας δίνει μια πρώτη γεύση από το σύστημα αυτόνομης οδήγησης που θα διαθέτει.

Εστιάζοντας στο σύστημα αυτόνομης οδήγησης της νέας 5άρας που αναμένεται να παρουσιαστεί στο Σαλόνι του Παρισιού, η BMW έδωσε στη δημοσιότητα ένα σύντομο teaser video για το νέο μοντέλο.

Δανειζόμενη μερικές από τις τεχνολογίες της Σειράς 7, θα έχει τη δυνατότητα να ακολουθεί την κίνηση χωρίς ο οδηγός να χρειάζεται να απασχολεί τα χέρια ή τα πόδια του, όπως ακριβώς δηλαδή και η Mercedes-Benz E-Class που έχουμε ήδη οδηγήσει.

Αν και κάτι τέτοιο δε φαίνεται στο video, η νέα 5άρα θα έχει και σύστημα τηλεχειριζόμενου -από το κλειδί- παρκαρίσματος, επίσης όπως και η 7άρα. Αυτό σημαίνει ότι το αυτοκίνητο μπορεί να παρκάρει και να ξεπαρκάρει χωρίς να είναι απαραίτητος ο οδηγός.

Όπως μπορείτε να διαβάσετε με περισσότερες λεπτομέρειες και εδώ, το νέο μοντέλο θα βασίζεται στην πλατφόρμα CLAR της BMW, κάτι που σημαίνει ότι θα είναι ελαφρύτερη κατά σχεδόν 100 kg από το αυτοκίνητο που αντικαθιστά.



[Πηγή: www.carscoops.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube