Honda: Νέοι κινητήρες τούρμπο VTEC 1,0 και 1,5 lt

Honda: Νέοι κινητήρες τούρμπο VTEC 1,0 και 1,5 lt

Νέοι, downsized βενζινοκινητήρες τούρμπο VTEC άμεσου ψεκασμού προοδευτικά θα κινήσουν όλη την κόμπακτ γκάμα της Honda.

Η οικογένεια κινητήρων τούρμπο VTEC της Honda προοδευτικά αναμένεται να διευρυνθεί, όπως επιβεβαίωσε η ιαπωνική εταιρεία.

Σε συνέχεια του δίλιτρου βενζινοκινητήρα τούρμπο που κατοικοεδρεύει κάτω από το καπό του Civic Type R, ήδη από νωρίτερα μέσα στο 2015, η Honda παρουσίασε τους νέους VTEC τούρμπο των 1.000 και 1.500 κυβικών.

Και τα δύο μοτέρ θα ντεμπουτάρουν στην επόμενη γενιά του ευρωπαϊκού Honda Civic που αναμένεται να λανσαριστεί εμπορικά στις αρχές του 2017. Οι νέοι κινητήρες αποτελούν μέρος της διεύρυνσης της οικογένειας μοτέρ/κιβωτίων Earth Dreams Technologies του Ιάπωνα κατασκευαστή, που δηλώνει ότι θα αποτελέσουν το σημείο αναφοράς στην ισχύ και στην αποδοτικότητα.  

Η Honda λέει ότι οι βενζινοκινητήρες 1.0 και 1.5 βασίζονται σε μια εντελώς νέα αρχιτεκτονική κι επωφελούνται από άρτι εξελιγμένα συστήματα τούρμπο. Ο ήδη δοκιμασμένος μηχανισμός που αλλάζει το χρονισμό και το βύθισμα VTEC της Honda αποτελεί φυσικά συστατικό και των νέων κινητήρων. Η τεχνολογία άμεσου ψεκασμού και τα συστήματα τούρμπο χαμηλής αδράνειας, αναφέρει η Honda, ότι αποδίδουν μεγαλύτερη μέγιστη ροπή σε σχέση με τους συμβατικούς ατμοσφαιρικούς κινητήρες.

Η Honda δεν αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες για τα νέα μοτέρ τούρμπο, αλλά υποθέτουμε ότι το 1.000άρι θα είναι 3κύλινδρο, ενώ το 1.5 4κύλινδρο. Το πρώτο αναμένουμε να αποδίδει γύρω από τα 125 άλογα, ενώ το δεύτερο από 160 έως 180.

[Πηγή Honda]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube