Scoop: Το Honda Civic του 2017

Scoop: Το Honda Civic του 2017

Οι πρώτες φωτογραφίες του Honda Civic της επόμενης γενιάς, που θα βασίζεται σε νέα πλατφόρμα και θα αντλήσει έμπνευση από το εκθεσιακό πρωτότυπο της Νέας Υόρκης.

Αυτές είναι οι πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες του νέου Honda Civic, που θεάθηκε να κάνει δοκιμές πριν από το επίσημο λανσάρισμά του περί το τέλος του 2017. 

Μια πρώτη ιδέα για το Civic της επόμενης γενιάς μας έδωσε το Honda Civic coupe concept που είδαμε στο σαλόνι της Νέας Υόρκης. Θα είναι βασισμένο σε μια νέα παγκόσμια πλατφόρμα και θα διατεθεί σε 5θυρη έκδοση χάτσμπακ, σε μια νέα έκδοση επιδόσεων Type R και στην 4θυρη κλασική έκδοση σεντάν που το βλέπουμε εδώ. Πιθανότατα θα υπάρξει και ένα νέο στέισον-βάγκον Civic Tourer, αν και η Honda δεν το έχει επιβεβαιώσει ακόμα.

Αν και οι κατασκοπευτικές αυτές φωτογραφίες δεν αποκαλύπτουν και πολλά για την εξωτερική σχεδίαση του νέου μοντέλου, εντούτοις δείχνουν ότι θα έχει ολοκαίνουργιο εσωτερικό, με εκσυγχρονισμένο ταμπλό και πίνακα οργάνων.

 διευθυντής της Honda Μ. Βρετανίας, Philip Crossman, έχει υπαινιχθεί ότι θα προσφέρεται και μια υβριδική έκδοση του νέου Civic, η οποία ήδη δοκιμάζεται στην Ιαπωνία, τις ΗΠΑ και τη Βρετανία. «Θα επιστρέψουμε με ένα κορυφαίο στην κατηγορία υβριδικό σύστημα κίνησης μέσα στα πέντε επόμενα χρόνια», είχε δηλώσει στο «αδελφό» μας AUTOCAR, στο New York Motor Show. «Θα είναι ένα σύστημα που θα κάνει τόση εντύπωση όση και το πρώτο μας VTEC για τις βαλβίδες».

Ο Crossman είχε παραδεχτεί ότι η Honda έχει μείνει πίσω στα υβριδικά, παρότι ήταν ο πρώτος κατασκευαστής που έβαλε ένα τέτοιο μοντέλο σε παραγωγή, το Insight coupé του 1999 (φωτογραφία).

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο Civic θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Honda, στο Swindon της Αγγλίας, για όλες τις αγορές του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Ασίας όπου η ζήτηση για πεντάθυρα χάτσμπακ αυξάνεται.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube