H Yokohama βάζει πτερύγια στα λάστιχα

H Yokohama βάζει πτερύγια στα λάστιχα

H Yokohama θα παρουσιάσει στο Tokyo Motor Show, στις 28 Οκτωβρίου, την μελέτη της για τη βέλτιστη αεροδυναμική απόδοση των ελαστικών.

Οι κατασκευαστές καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, μέσω του σχεδιασμού στις ζάντες, για να μεγιστοποιήσουν την αεροδυναμική απόδοση του αυτοκινήτου σε αυτό το τμήμα.

Οι προσπάθειές τους όμως και το αποτέλεσμα δεν είναι πλήρη, καθώς υπάρχει ένας μη ελεγχόμενος παράγοντας. Και αυτός είναι το λάστιχο. Στο σημείο αυτό λοιπόν έρχεται η Yokohama, μεγάλη κατασκευάστρια ελαστικών, να συνδράμει στο μέτρο που της αναλογεί, στη βελτίωση της αεροδυναμικής απόδοσης των αυτοκινήτων.

Η Yokohama προχώρησε σε έρευνες με την αρωγή μιας ομάδας από το Ινστιτούτο της Επιστήμης των Ρευστών από το πανεπιστήμιο του Tohoku, προκειμένου να προσθέσει πτερύγια στα πλαϊνά του ελαστικού που θα βοηθούσαν στη μείωση της οπισθέλκουσας. Η ιαπωνική εταιρεία ελαστικών δεν αποκάλυψε πολλά πράγματα γι’ αυτή της την έρευνα, αλλά μπορούμε με ασφάλεια να υποθέσουμε, ότι ένας τέτοιος σχεδιασμός για βελτίωση της αεροδυναμικής απόδοσης στα λάστιχα, προφανώς θα έχει απότοκα τη βελτίωση των επιδόσεων, αλλά και της οικονομίας.

Μέχρι στιγμής, η Yokohama δεν έχει δείξει τίποτα άλλο εκτός από εικόνες της προσομοίωσης. Κατά δήλωσή της, αυτή έγινε μέσω υπολογιστή υπέρ-υψηλών επιδόσεων και το συμπέρασμα ήταν ότι η τοποθέτηση είναι ζωτικής σημασίας για να κάνουν τα πτερύγια σωστά τη δουλειά του.

Η παρουσίαση των νέων ελαστικών με αεροδυναμικά πτερύγια θα γίνει στο τέλος Οκτωβρίου, στο 44ο Tokyo Motor Show που ανοίγει τις πύλες του στις 28 Οκτωβρίου.

[Πηγή Yokohama]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube