H Polestar αναβαθμίζει το Volvo XC90

H Polestar αναβαθμίζει το Volvo XC90

Οι παρεμβάσεις αφορούν στις εκδόσεις D5 turbodiesel και T6 Drive-E

Η Volvo ανακοίνωσε ένα πακέτο αναβάθμισης του XC 90 στο πλαίσιο του «Polestar Performance Optimisation» δια χειρός Polestar η οποία ως γνωστόν από το καλοκαίρι ανήκει 100% στη Volvo
 
H αναβάθμιση αφορά στον D5 turbodiesel και τον T6 Drive-E βενζινοκινητήρα και αφορά κύρια στο λογισμικό τους. Πιο αναλυτικά οι παρεμβάσεις έχουν σαν αποτέλεσμα καλύτερη απόκριση στο γκάζι, σημαντικά οφέλη στις μεσαίες στροφές, και μείωση του χρόνου αλλαγής ταχυτήτων στο αυτόματο κιβώτιο.

Μάλιστα στο τελευταίο «απαγορεύεται» πλέον η αλλαγή σχέσης την ώρα που το αυτοκίνητο στρίβει και αυτό για να μην χαθεί έστω και στιγμιαία η ισχύς, κάτι που δυνητικά θα μπορούσε (όπως λέει η Polestar) να διαταράξει και την ισορροπία του οχήματος. 

Όλα τα παραπάνω δεν επηρεάζουν τις τυποποιημένες τιμές κατανάλωσης και εκπομπής ρύπων.
Την ίδια στιγμή η Polestar λέει πως η ιπποδύναμη του D5 πετρελαιοκινητήρα αυξάνεται από τους 225 ίππους στους 233 και η ροπή από τα 47,9 Kgm στα 50,96 Kgm.
Στον T6, η ιπποδύναμη έχει φτάσει πλέον τους 334 ίππους (από 320) και η ροπή τα 40,77 Kgm στα 44,85 Kgm. 
 
Το Polestar Performance Optimization, κοστίζει 1.285 δολάρια και η εγκατάστασή του στο αυτοκίνητο δεν απαιτεί περισσότερο από μισή ώρα. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube