H BP επενδύει $20 εκατ. σε μπαταρίες EV που φορτίζονται πλήρως σε 5 λεπτά

H BP επενδύει $20 εκατ. σε μπαταρίες EV που φορτίζονται πλήρως σε 5 λεπτά

Ο κλάδος επιχειρηματικού κεφαλαίου της ΒΡ ανακοίνωσε ότι επενδύει στη νεoφυή εταιρεία τεχνολογίας μπαταριών StoreDot του Tel Aviv.

H Storedot σχεδιάζει την εφαρμογή της τεχνολογίας της σε συστοιχίες μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων, στοχεύοντας σε χρόνους φόρτισης που θα συγκρίνονται με το χρόνο ανεφοδιασμού ενός συμβατικού αυτοκινήτου στο βενζινάδικο.

Οι μπαταρίες οι επονομαζόμενες “flash batteries” αναμένεται να εμφανιστούν σε κινητά τηλέφωνα πιθανώς και μέσα στο 2019.

«Η υπέρ-ταχεία φόρτιση βρίσκεται στον πυρήνα της στρατηγικής εξηλεκτρισμού της ΒΡ», δήλωσε ο Tufan Erginbilgic, CEO του τμήματος μελλοντικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της ΒΡ. «Η τεχνολογία της StoreDot δείχνει να έχει πραγματικές δυνατότητες για την κατασκευή μπαταριών που θα μπορούν να φορτιστούν στον ίδιο χρόνο που χρειάζεται για να γεμίσει ένα ρεζερβουάρ βενζίνης. Με το αναπτυσσόμενο χαρτοφυλάκιό μας στις τεχνολογίες και τις υποδομές φόρτισης, είμαστε ενθουσιασμένοι από την ευκαιρία να εξελίξουμε αληθινά καινοτόμες προτάσεις για τους πελάτες των EV».

Στην ίδια εταιρεία, τη StoreDot, επένδυσε $60 εκατ. τον περασμένο Σεπτέμβρη ο κλάδος φορτηγών της Daimler. Οι Ισραηλινοί υποστηρίζουν ότι οι μπαταρίες ιόντων λιθίου τους είναι φιλικές προς το περιβάλλον και παρέχουν αυτονομία πάνω από 500 km με πλήρη φόρτιση.

Οι μπαταρίες της ισραηλινής νεοφυούς εταιρείας χρησιμοποιούν οργανικές και ανόργανες ενώσεις, καθώς και νανο-υλικά, και είναι σχεδιασμένες για να αντικαταστήσουν τις υπάρχουσες τεχνολογίες.

«Η στενή συνεργασία με έναν παγκόσμιο ηγέτη στην ενέργεια αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο στην πορεία της StoreDot για την ενίσχυση του οικοσυστήματος υπέρ-ταχείας φόρτισης EV», δήλωσε ο Dr Doron Myerdorf, συνιδρυτής και CEO της StoreDot. «Ο συνδυασμός της εντυπωσιακής παρουσίας της ΒΡ με το οικοσύστημα συνεργασιών της StoreDot στα EV, επιτρέπει την ταχύτερη υλοποίηση υπέρ-ταχέων σταθμών φόρτισης και μπορεί να φέρει μια καλύτερη εμπειρία φόρτισης για τους οδηγούς».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Shell φτιάχνει σταθμούς φόρτισης EV σε όλη την Ευρώπη

[Πηγή: ΒΡ.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube