Έτσι φτιάχνει ένα υβριδικό η Lamborghini [video]

Έτσι φτιάχνει ένα υβριδικό η Lamborghini [video]

Η Lamborghini έδωσε στη δημοσιότητα ένα video που εξηγεί πώς ακριβώς συνδυάζεται ο V10 με τα τρία ηλεκτρικά μοτέρ της Asterion.

Η Lamborghini Asterion LPI 910-4, που παρουσιάστηκε στο Παρίσι, είναι ένα υβριδικό πρωτότυπο που συνδυάζει τον κινητήρα V10 5,2 λίτρων της Huracan με τρία ηλεκτρικά μοτέρ: ένα δίπλα του και δύο στους εμπρός τροχούς.

Όταν ο οδηγός δεν χρειάζεται τη μέγιστη ισχύ της η Asterion ξεκινάει χρησιμοποιώντας αποκλειστικά τα ηλεκτρικά μοτέρ που είναι τοποθετημένα μπροστά, οπότε μέχρι τα 60 km/h είναι ένα ηλεκτρικό προσθιοκίνητο. Από αυτή την ταχύτητα και πάνω μπαίνει σε λειτουργία και ο V10, που αποδίδει 610 PS και κινεί τους πίσω τροχούς. Στον τυποποιημένο κύκλο της Ε.Ε. το υβριδικό πρωτότυπο καταναλώνει 4,2 lt/100 km και εκπέμπει 98 gr CO2/km.

Αν ο οδηγός επιθυμεί να επεκτείνει την ηλεκτρική λειτουργία μπορεί να το κάνει με το πάτημα του πλήκτρου Zero στο τιμόνι. Έτσι η Lamborghini Asterion μπορεί να διανύσει 50 km και να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 125 km/h. Αλλιώς, και με τον V10 σε λειτουργία, η τελική της φτάνει τα 320 km/h και για το 0-100 km/h χρειάζεται ακριβώς 3''.

Όλα τα παραπάνω τα εξηγεί καλύτερα το παρακάτω video της Lamborghini, με γραφικά που παραπέμπουν σε video game:

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube