Ηλεκτρισμός για τα επόμενα Audi RS

Ηλεκτρισμός για τα επόμενα Audi RS

Οι άνθρωποι της εταιρείας δήλωσαν επίσημα ότι τα μελλοντικά κορυφαία σπορ μοντέλα τους θα εκμεταλλεύονται και την ηλεκτρική ενέργεια.

Είναι πλέον επίσημη πληροφορία ότι στο άμεσο μέλλον η Audi θα παρουσιάσει εξηλεκτρισμένα μοντέλα RS. Με κάποιου είδους υβριδικό σύστημα, για να λέμε τα πράγματα πιο απλά.

Δεν έχει διαρρεύσει ακόμα πιο θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα κάνει χρήση της εν λόγω τεχνολογίας, έχει όμως ξεκαθαριστεί ότι θα το δούμε «πολύ σύντομα, όπως και την εφαρμογή υβριδικών συστημάτων 48V σε εκδόσεις όλων των μοντέλων της εταιρείας».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Audi RS 5 Coupé

Προφανώς δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμα ούτε το είδος του συστήματος που θα χρησιμοποιείται. Εάν δηλαδή θα είναι ένα «ήπιο», 48βολτο σύστημα, ηλεκτρική υπερτροφοδότηση όπως στο SQ7 ή κάποιο πιο ισχυρό υβριδικό σύστημα.

Δε θα είναι έκπληξη πάντως εάν τα «εγκαίνια» γίνουν από την έκδοση RS του επερχόμενου μεγάλου SUV, Q8, που έτσι κι αλλιώς είχε παρουσιαστεί ως πρωτότυπο με 3λιτρο V6 TFSI κινητήρα, 48βολτη ηλεκτρική υποβοήθηση αλλά και ηλεκτρικό κομπρέσορα. Το αποτέλεσμα ήταν 476 PS και 71,4 kgm ροπή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Επίσημο: Audi Q8 sport concept

Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε δηλαδή, μα και να παρατηρήσουμε ότι πλέον ο εξηλεκτρισμός φαίνεται να είναι μονόδρομος όχι μόνο για τις συμβατικές αλλά και τις πλέον σπορ εκδόσεις του κάθε μοντέλου.

Σκεφτείτε ότι πριν από λίγες μόλις ημέρες μάθαμε και ότι η επόμενη Mercedes-AMG C 63 θα είναι υβριδική.

[Πηγή: carscoops]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube