NAIAS 2017 - Επίσημο: Audi Q8 concept

NAIAS 2017 - Επίσημο: Audi Q8 concept

H Audi παρουσίασε το Q8 concept, το οποίο στην τελική του μορφή, το 2018, θα είναι το πρώτο μεγάλο coupé SUV της εταιρείας

Το πρώτο σημαντικό πρωτότυπο της NAIAS 2017 είναι γεγονός. Το Audi Q8 concept παρουσιάστηκε επισήμως και σύμφωνα με τα λεγόμενα της εταιρείας «είναι το πιο πολυτελές Audi που έγινε ποτέ».

Είναι μάλιστα η πρώτη απόπειρα της Audi να εισέλθει στην κατηγορία των μεγάλων coupé SUV, η οποία θα μετατραπεί σε κανονικό αυτοκίνητο παραγωγής το 2018Η Audi λέει πώς το πρωτότυπο Q8 συνδυάζει τις σπορ και αισθησιακές γραμμές ενός κουπέ με τη χρηστικότητα ενός κλασικού SUV. Παρά την κεκλιμένη γραμμή της οροφής, η καμπίνα προσφέρει άφθονο χώρο για τους επιβάτες, χάρη στο θηριώδες μεταξόνιο των τριών μέτρων.

«Το Q8 concept είναι ένα Audi στα καλύτερά του» δηλώνει ο Dietmar Voggenreiter, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, υπεύθυνος για τις πωλήσεις και το marketing. Και συνεχίζει «επιδεικνύει τις δυνατότητες τη εταιρείας μας, τόσο στην τεχνολογική καινοτομία, όσο και στη σχεδίαση. Παράλληλα αποτελεί και ένα πρόκριμα για το πως θα είναι τα μελλοντικά μας SUV. Με τον πίνακα και τα όργανα νέας γενιάς, θα παρέχουμε στους πελάτες μας μια εντελώς νέα εμπειρία συνδεσιμότητας».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Οδηγούμε το νέο Audi Q5

Ο Voggenreiter αναφέρεται, ανάμεσα στα άλλα, στο νέο head-up display, το οποίο η Audi ισχυρίζεται πως είναι το μεγαλύτερο ανάμεσα σε όλο τον ανταγωνισμό και θα τοποθετηθεί αρχικά στο επόμενο Audi A7. Υπάρχει επίσης ένας εντελώς νέος ηλεκτρονικός πίνακας οργάνων, με νέες λειτουργίες και μεγαλύτερη ανάλυση. Στη νέα κεντρική οθόνη αφής που η Audi ονομάζει black panel, θα υπάρχουν εξελιγμένες δυνατότητες συνδεσιμότητας και ελέγχου των λειτουργιών του αυτοκινήτου.

Το εσωτερικό, σύμφωνα με την Audi, προσφέρει τεράστιους χώρους για τέσσερις ενήλικες, οι οποίοι κάθονται σε εντελώς ξεχωριστά καθίσματα (οι δύο πίσω). Αν και είναι πρωτότυπο, το Q8 χρησιμοποιεί τεχνολογία που ήδη χρησιμοποιείται σε μοντέλα παραγωγής της Audi. Η ισχύς του προέρχεται από ένα υβριδικό plug-in σύστημα με τον θερμικό κινητήρα να είναι ο 3λιτρος υπερτροφοδοτούμενος V6 βενζίνης και θα συνδυάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ και 8άρι αυτόματο κιβώτιο. Η συνδυασμένη ιπποδύναμη φτάνει τους 450 PS και τα 71,3 kgm ροπής. Η Audi δίνει 0-100 km/h σε 5,3” και ηλεκτρονικά ελεγχόμενη τελική ταχύτητα 250 km/h. Η ονομαστική μέση κατανάλωση είναι 2,3 lt/100 km.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ 
NAIAS 2017 – Νέο Audi SQ5 με 354 PS

Στην καρδιά του υβριδικού συστήματος βρίσκεται μια συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου, τοποθετημένη στο πίσω μέρος, η οποία αποτελείται από 104 πρισματικές κυψέλες. Έχει χωρητικότητα 17,9 kWh και μπορεί να προσφέρει αυτονομία μέχρι 60 χιλιόμετρα, εκτοξεύοντας την συνολική (θεωρητική) αυτονομία του αυτοκινήτου στα 1.000 km. Η πλήρης φόρτιση από παροχή 7,2 kW γίνεται σε περίπου δυόμιση ώρες.

Η Audi λέει ότι η τετρακίνηση Quattro μεταφέρει τη ροπή από την υβριδική μονάδα ισχύος και στους τέσσερις τροχούς με «εξαιρετικό έλεγχο», ενώ σε οριακές συνθήκες το σύστημα μπορεί να φρενάρει τους εσωτερικούς τροχούς, βελτιώνοντας περαιτέρω τα δυναμικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου. Το πρωτότυπο «κάθεται» πάνω σε τεράστια λάστιχα 305/35 με τροχούς 23 ιντσών.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube