Ηλεκτρικό turbo και από τη Ferrari για τους V8

Ηλεκτρικό turbo και από τη Ferrari για τους V8

Δημοσιεύματα θέλουν τη Ferrari να εξελίσσει ηλεκτρικό turbo με στόχο την πλήρη εξάλειψη του lag στους υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες της.

Την αρχή έκανε η Audi, με το ηλεκτρικό turbo του πρωτότυπου RS5 TDI το οποίο θα τοποθετηθεί και στο επερχόμενο SQ7. Και τώρα μαθαίνουμε ότι την ίδια λύση για την εξάλειψη του lag πρόκειται να εφαρμόσει και η εταιρία που χρειάζεται κάτι τέτοιο περισσότερο απ' όλες: η Ferrari.

Όπως έχει διαρρεύσει ήδη τα κορυφαία μοντέλα της Ferrari θα εξακολουθήσουν να χρησιμοποιούν κινητήρες V12, οι οποίοι για να πετύχουν ακόμα καλύτερες επιδόσεις και μεγαλύτερη οικονομία θα συνδυάζονται με υβριδικά συστήματα, στα πρότυπα της LaFerrari. Στα μικρότερα μοντέλα της φίρμας όμως οι V8 θα είναι υπερτροφοδοτούμενοι, όπως συνέβη ήδη με τη Ferrari California T.

Τώρα πηγές από την Ιταλία αναφέρουν ότι για να εξαλειφθεί πλήρως το turbo lag, το οποίο θα αποτελούσε σοβαρό μειονέκτημα για κάθε μοντέλο της Ferrari, οι μηχανικοί της εταιρείας εξελίσσουν ένα ηλεκτρικό turbo. Χάρη σε αυτό θα υπάρχει πάντα η απαιτούμενη πίεση στην εισαγωγή από τις χαμηλές στροφές, ακόμα κι όταν τα συμβατικά turbo θα «κοιμούνται».

Το επόμενο μοντέλο της Ferrari που θα αποκτήσει V8 turbo αναμένεται να είναι η ανανεωμένη 458 Italia που πρόκειται να παρουσιαστεί μέσα στο 2015. Αλλά το αν το ηλεκτρικό turbo θα προλάβει να λανσαριστεί σε αυτή παραμένει άγνωστο.

[Πηγή: 4WheelsNews]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube