Ειδικό λάστιχο για υβριδικά SUV

Ειδικό λάστιχο για υβριδικά SUV

Εμπνευσμένο από τις μοτοσικλέτες, το πειραματικό λάστιχο της Falken δείχνει πώς μπορούν να συμβιβαστούν οι απαιτήσεις για μεγάλη αυτονομία και δυναμικό κράτημα.

Ένα καινοτόμο λάστιχο με ανομοιόμορφη χάραξη πέλματος δείχνει το πώς οι οδηγοί των υβριδικών, επαναφορτιζόμενων (PHEV) SUV μπορεί να έχουν και σπορ συμπεριφορά και οικονομία.

Μέχρι σήμερα, οι μηχανικοί δυσκολεύονταν να εξελίξουν λάστιχα που να προσφέρουν χαμηλή αντίσταση κύλισης, ώστε να αυξάνουν την ενεργειακή αυτονομία του αυτοκινήτου, και ταυτόχρονα τη δυναμική συμπεριφορά που περιμένουν οι αγοραστές ενός σπορτίφ SUV.

Το πειραματικό λάστιχο της Falken, που ντεμπουτάρισε πρόσφατα στο πρωτότυπο Mitsubishi Concept XR-PHEV II, έχει διπλή χάραξη. Το εξωτερικό τρίτο του πέλματος αποτελείται κυρίως από μια λεία (σλικ) επιφάνεια χαμηλής αντίστασης, με έξυπνα τοποθετημένες αυλακώσεις αποχέτευσης που προλαμβάνουν την υδρολίσθηση κι επίσης αυξάνουν την πρόσφυση στο βρεγμένο.

Για καλύτερη πρόσφυση στις στροφές, το εσωτερικό τρίτο του πέλματος έχει καμπύλη επιφάνεια (σαν λάστιχο μοτοσικλέτας) η οποία έρχεται σε καλύτερη επαφή με το δρόμο όταν το αυτοκίνητο πιέζεται κατά τη γρήγορη οδήγηση.

Δεν έχει ανακοινωθεί το πότε θα μπει αυτό το καινοτόμο λάστιχο σε παραγωγή, αλλά η Falken πιστεύει ότι αυτή η εξειδικευμένη ανάλογα με το αυτοκίνητο τεχνολογία είναι και ο δρόμος προς το μέλλον για την εξέλιξη των ελαστικών.

Η Falken Tyre Europe GmbH είναι η ευρωπαϊκή θυγατρική της ιαπωνικής εταιρείας κατασκευής ελαστικών Sumitomo Rubber Industries Ltd., και έχει ως έδρα το Offenbach/Main της Γερμανίας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube