Η Citroën εξελίσσει την... άνεσή μας

Η Citroën εξελίσσει την... άνεσή μας

Ποιο είναι το μέλλον της υδροπνευματικής ανάρτησης;

Ανέκαθεν, από την εποχή της Traction Avant, της DS μέχρι και της C6, η άνεση ήταν συνώνυμη της Citroën. Τυχαίο; Κάθε άλλο, αφού η γαλλική μάρκα πρώτη εισήγαγε την περίφημη υδροπνευματική ανάρτηση, αυτήν την ανέδειξε σαν κορυφαία στον συγκεκριμένο τομέα. 

Σήμερα η Citroën εξελίσσει ένα πακέτο που ακούει στο κωδικό όνομα Citroën Advanced Comfort και το οποίο έχει στόχο να αναβαθμίσει την άνεση των μοντέλων της εταιρείας μέσω του συστήματος ανάρτησης και όχι μόνον. 

Σε ό,τι αφορά στην ανάρτηση, τα αμορτισέρ χαρακτηρίζονται από την τεχνολογία που ακούει στο όνομα progressive hydraulic cushions. Κύριο χαρακτηριστικό τους ότι εξασφαλίζουν πολύ καλύτερο έλεγχο στο αμάξωμα, ειδικά σε ακραίες συνθήκες, την ώρα που στις καθημερινές φυσιολογικές καταστάσεις εξασφαλίζεται πιο μαλακή ρύθμιση. 

Ωστόσο δεν πρόκειται για κάτι που είναι στο τελικό του στάδιο. Η Citroën στοχεύει επί της ουσίας και με βάση τις λιγοστές πληροφορίες που αφήνει να διαρρεύσουν, σε μια πιο απλή κατασκευή από την υδροπνευματική ανάρτηση, ελαφρύτερη και σαφώς πιο φθηνή έτσι ώστε να μπορεί να τοποθετείται σε όλα τα μοντέλα και όχι μόνο στα ακριβά. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube