Διθέσιο τρικύλινδο σπορ 220 ίππων με την υπογραφή του Gordon Murray

Διθέσιο τρικύλινδο σπορ 220 ίππων με την υπογραφή του Gordon Murray

Ο σχεδιαστής της McLaren F1 παρουσίασε και ένα πρωτοποριακό πλαίσιο, το iStream Superlight που μειώνει το βάρος έως και 50%.

O Βρετανός Gordon Murray, o άνθρωπος που υπογράφει τον σχεδιασμό της θρυλικής  McLaren F1, παρουσίασε ένα διθέσιο σπορ αυτοκίνητο με την κωδική ονομασία Τ.43  το οποίο βασίζεται στη νέα γενιά του επαναστατικού πλαισίου iStream Superlight.
Το αυτοκίνητο με μήκος τα 3,64 μέτρα θα ζυγίζει –χάρη στο νέο πλαίσιο – μόλις 850 κιλά και θα χρησιμοποιεί έναν τρικύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 1,5 λίτρου που θα συνδυάζεται με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο και θα αποδίδει 220 ίππους.

Το T.43 είναι το πρώτο προϊόν που διατίθεται για άδεια ή πώληση από τη νέα εταιρία κατασκευής αυτοκινήτων του Murray, την Gordon Murray Automotive.

Ωστόσο η είδηση δεν είναι αυτό καθαυτό το αυτοκίνητο αλλά το πλαίσιο πάνω στο οποίο βασίζεται και το οποίο επί της ουσίας ανατρέπει –πάντα σύμφωνα με την Gordon Murray Design – όλη τη φιλοσοφία κατασκευής των σύγχρονων αυτοκινήτων.
Ο συνδυασμός ανθρακονημάτων με αλουμίνιο υψηλής αντοχής φέρνει πιο κοντά στην καθημερινή χρήση την τεχνολογία των μονοθεσίων της F1.

go

Το iStream Superlight όπως ονομάζεται, προσφέρει μείωση του βάρους κατά 50% σε σχέση με ένα αντίστοιχο τυπικό πλαίσιο, την ώρα που λόγω της αρθρωτής του υφής, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή τόσο μικρών σπορ αυτοκινήτων, όσο και SUV αλλά και ελαφρών επαγγελματικών.
Αυτή η «ευελιξία» είναι που μπορεί να εξασφαλίσει στους κατασκευαστές μέγιστη οικονομία.
Παράλληλα με το πρωτοποριακό πλαίσιο, ο Gordon Murray παρουσίασε και μια νέα σειρά καθισμάτων που χρησιμοποιώντας αντίστοιχα υλικά και τεχνολογία με το iStream Superlight, είναι 30% πιο ελαφρύ από ένα συμβατικό κάθισμα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube