Δείτε πώς κατασκευάζεται μία Porsche 918 Spyder [video]

Δείτε πώς κατασκευάζεται μία Porsche 918 Spyder [video]

Σε ένα εντυπωσιακο video φαίνεται πώς ξεκινά από ένα κομμάτι... ύφασμα και πώς ολοκληρώνεται η κατασκευή μιας Porsche 918 Spyder.

Όταν βλέπεις ένα υπεραυτοκίνητο όπως η Porsche 918 Spyder, μηχανολογικά σύνθετο και τεχνολογικά προηγμένο, επιθετικό, εξωφρενικά γρήγορο, εκκωφαντικό, δεν πάει ο νους σου ότι όλα ξεκινούν από ένα κομμάτι ύφασμα, που δουλεύουν κάποιες κυρίες με λεπτές και ακριβείς κινήσεις, σα να κάνουν υψηλή ραπτική.

Στο video παρακολουθείτε σχεδόν όλη την διαδικασία κατασκευής της Porsche 918 Spyder. Αφού έχουν ολοκληρωθεί τα σχέδια, το ρομποτικό "ψαλίδι" κόβει τα κομμάτια από τα φύλλα ανθρακονήματος, τα οποία στην αρχική μορφή τους είναι σαν ύφασμα. Στη συνέχεια βλέπουμε πως δημιουργούνται οι διαφορετικού πάχους στρώσεις πάνω στο καλούπι, γίνεται η επικάλυψη με ρητίνες και ψήνονται στον ειδικό φούρνο σε συγκεκριμένη πίεση και θερμοκρασία ώστε να αποκτήσουν ακαμψία. Το επόμενο στάδιο είναι να ανοιχτούν οι τρύπες για τις διάφορες βίδες και τις καλωδιώσεις. Το μονοκοκ σασί αλλά και τα υποπλαίσια ελέγχονται με υπερηγχογράφημα, όπως αυτά που κάνουμε για ιατρικούς λογους, για τυχόν εσωτερικές ρωγμές ή άλλα ελαττώματα στην δομή, αόρατα με γυμνό μάτι.

Δείτε ακόμη Οδηγούμε την Porsche 911 GT3 [video]

Λίγο πιο εκεί βλέπουμε στο video πως κατασκευάζονται τα πηνία και συναρμολογούνται τα ηλεκτρικά μοτέρ του υβριδικού συστήματος. Ένας άλλος τεχνίτης προσαρμόζει το μπλοκ σε ειδική βάση και τοποθετεί τα σωθικά του, όλα τα κινούμενα μέρη. Σφίγγουν με ειδικά εργαλεία, με συγκεκριμένη ροπή. Βλέπουμε ότι οι εργασίες προχωρούν παράλληλα σε διαφορετικούς σταθμούς εργασίας. Ενώ κάποιοι περνούν καλωδιώσεις στην βασική δομή, άλλοι δουλεύουν στο εμπρός υποπλαίσιο προσαρμόζοντας την ανάρτηση και τα φρένα. Η πιο πολύ δουλειά γίνεται φυσικά στο πίσω υποπλαίσιο. Το σύνολο κινητήρα-κιβωτίου με το ηλεκτρικό μοτέρ να παρεμβάλεται έρχεται να κάτσει στο χωροδικτύωμα, στη συνέχεια μπαίνουν τα άλλα τμήματα της μετάδοσης, η ανάρτηση και τα φρένα. Η εξάτμιση τοποθετείται από πάνω, αφού έτσι κι αλλιώς οι απολήξεις τις βγαίνουν από το πάνω μέρος του καλύμματος του κινητήρα. Στο τέλος, ολόκληρο το πίσω υποπλαίσιο σαν ένα ενιαίο σύνολο έρχεται να βιδώσει στο μονοκοκ σασί.

Δείτε ακόμη Οδηγούμε την McLaren 570 S [video]

Να θυμίσουμε εδώ ότι η 918 Spyder κινείται από έναν ατμοσφαιρικό 4,6 λίτρων V8 ο οποίος αποδίδει 608 PS στις 8.600 rpm, δίνοντας ειδική ισχύ 130 PS/lt. Δύο ηλεκτροκινητήρες –ο ένας τοποθετημένος στον εμπρός άξονα (129 PS) και ο άλλος στον πίσω (156 PS)- δίνουν ακόμη 285 PS. Ο συνδυασμός και των τριών δε, εκτοξεύουν την ισχύ στους 887 PS. Τα νούμερα αυτά την έχουν βοηθήσει να σπάσει το ρεκόρ γύρου στο Nurburgring [δείτε το in car video εδώ]. Με τη ρύθμιση Race Hybrid, κάνει 2,8” για το 0-100 km/h, 7,7” για το 0-200 km/h και 22” για το 0-300 km/h, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 345 km/h.


 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube