Chevrolet Volt: Μεγαλύτερη αυτονομία και μειωμένο βάρος [video]

Chevrolet Volt: Μεγαλύτερη αυτονομία και μειωμένο βάρος [video]

Η Chevrolet αποκάλυψε κάποιες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για το σύστημα κίνησης του επόμενου Volt, το οποίο θα παρουσιαστεί το 2015.

Το σύστημα Voltec στο επόμενο Chevrolet Volt θα προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία στην πλήρως ηλεκτρική λειτουργία του με ελαφρύτερες μπαταρίες, ενώ θα διαθέτει και έναν νέο κινητήρα 1,5 lt ως range extender.

Οι μπαταρίες του νέου Chevrolet Volt είναι εξελιγμένες σε συνεργασία με την LG Chem. Χάρη στην πρωτοποριακή τους τεχνολογία αρκούν 192 κυψέλες, αντί των 288 στο σημερινό Volt. Έτσι οι μπαταρίες καταλαμβάνουν 20% λιγότερο χώρο και ζυγίζουν σχεδόν 13 kg λιγότερο από τις υπάρχουσες, ενώ είναι τοποθετημένες πιο χαμηλά στο πάτωμα του αυτοκινήτου, χαμηλώνοντας το κέντρο βάρους.

Η General Motors έχει καταγράψει ότι οι περισσότεροι κάτοχοι Volt, σε ποσοστό 80%, ήδη δεν χρησιμοποιούν καθόλου βενζίνη στις καθημερινές τους μετακινήσεις. Όμως υπάρχει ένα ποσοστό 15% που κάνει διαδρομές άνω των 65 km, εξαντλώντας την ηλεκτρική αυτονομία του αυτοκινήτου. Χωρίς να γίνει πιο σαφής, η Chevrolet ανακοίνωσε ότι το νέο Volt έχει αυξημένη ηλεκτρική αυτονομία ώστε να καλύπτει τους περισσότερους από αυτούς.

Το σύστημα Voltec στο νέο Chevrolet Volt θα χρησιμοποιεί δύο ηλεκτρικά μοτέρ που λειτουργούν 5-12% πιο αποδοτικά από του προηγούμενου, ενώ ζυγίζουν 45 kg λιγότερο. Όταν τα δύο μοτέρ λειτουργούν μαζί, όπως θα συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις, η επιτάχυνση είναι βελτιωμένη κατά 20%, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό (;).

Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης που θα αντικαταστήσει τον απαρχαιωμένο 1.400άρη των σημερινών Chevrolet Volt/Opel Ampera είναι ένας νέος τετρακύλινδρος 1,5 lt με άμεσο ψεκασμό, σχέση συμπίεσης 12,5:1, σύστημα ανακύκλωσης καυσαερίων και αντλία λαδιού μεταβλητής πίεσης. Υπενθυμίζουμε ότι σε ένα τέτοιο μοντέλο ο βενζινοκινητήρας δεν συνδέεται απευθείας με τους τροχούς, αλλά εκτελεί μόνο χρέη γεννήτριας ρεύματος όταν δεν επαρκεί πλέον η ενέργεια των μπαταριών.

Το νέο Chevrolet Volt θα παρουσιαστεί επίσημα στο Detroit Auto Show, στις 12-25 Ιανουαρίου 2015.

[Πηγή: Chevrolet]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube