Αυτόνομη οδήγηση ευρείας κλίμακας από τη Volvo [video]

Αυτόνομη οδήγηση ευρείας κλίμακας από τη Volvo [video]

H Volvo θα λανσάρει πρώτη στον κόσμο την αυτόνομη οδήγηση ευρείας κλίμακας, πάνω σε πραγματικά σενάρια καθημερινής οδήγησης.

Η Volvo ξεκίνησε τις δοκιμές για πλήρως αυτόνομα κινούμενα αυτοκίνητα, προκειμένου να προσομοιώσει διαχείριση πραγματικών καταστάσεων χωρίς την επέμβαση του οδηγού.

Η Volvo αναφέρει ότι προγραμματίζει να λανσάρει μια πραγματική παγκόσμια δοκιμή 100 αυτόνομα κινούμενων αυτοκινήτων στο Göthenburg το 2017.

To πρότζεκτ που ονομάζεται «Drive Me» αποτελεί σύμπραξη της Volvo με το σουηδικό υπουργείο Μεταφορών, τη σουηδική Λέσχη Μεταφορών, το Επιστημονικό Πάρκο Lindholmen και τις τοπικές αρχές του Göthenburg.

Τα αυτοκίνητα θα χρησιμοποιούνται σε «δημόσιους δρόμους σε καθημερινές οδηγικές συνθήκες», σε 50 km «τυπικών οδικών αρτηριών», που θα περιλαμβάνουν εθνικές οδούς και πολυσύχναστους κόμβους.

Το πρότζεκτ «Drive Me» θα ξεκινήσει το 2014 με «καταναλωτική έρευνα και εξέλιξη τεχνολογίας» και θα συνεχίσει με το σχεδιασμό ενός «πρωτοκόλλου χρήσης και επικοινωνίας ανάμεσα σε αυτοκίνητα με την ίδια τεχνολογία», πριν τα πρώτα πρωτότυπα αυτοκίνητα χρησιμοποιηθούν από μέλη της αυτοκινητικής κοινότητας.

«Ο στόχος μας είναι το αυτοκίνητο να είναι ικανό να διαχειριστεί όλη τα δυνατά σενάρια κυκλοφορίας από μόνο του, περιλαμβανομένου του να βρει ένα ασφαλές μέρος αν ο οδηγός για κάποιο λόγο είναι αδύνατον να αναλάβει τον έλεγχο», είπε ο Erik Coelingh, Ειδικός Τεχνικός στο Volvo Car Group.

Η Volvo λέει ότι το πιλοτικό πρόγραμμα προσδιορίζεται ως «Αυτοκίνητα Υψηλής Αυτόνομης Κίνησης», που σημαίνει ότι το «αυτοκίνητο μπορεί να διαχειριστεί όλες τις οδηγικές λειτουργίες με την άδεια του οδηγού. Ο οδηγός θα μπορεί να είναι διαθέσιμος για να αναλάβει κατά περίπτωση τον έλεγχο, αλλά και με ικανό περιθώριο χρόνου».

Το πρότζεκτ «Drive Me» περιλαμβάνει πλήρως αυτοματοποιημένη διαδικασία στάθμευσης, ακόμα και με τον οδηγό εκτός αυτοκινήτου. Η επιδίωξη είναι ο οδηγός να μπορεί να απομακρυνθεί από το αυτοκίνητο και αυτό στη συνέχεια να βρει μια θέση στάθμευσης και να παρκάρει μόνο του. Τα πρωτότυπα Volvo του πρότζεκτ «Drive Me» θ βασίζονται στη νέα πλατφόρμα της φίρμας Scalable Product Architecture (SPA).

[Πηγή Volvo]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube