Το αυτοκίνητο που δεν χάνει τίποτε και δεν ξεχνά ποτέ! [video]

Το αυτοκίνητο που δεν χάνει τίποτε και δεν ξεχνά ποτέ! [video]

Το Land Rover Discovery Sport του 2017 έχει, μεταξύ άλλων βελτιώσεων, κι ένα σύστημα εντοπισμού χαμένων αντικειμένων.

Η Land Rover ανανέωσε το Discovery Sport προσθέτοντας επιπλέον τεχνολογία, ένα νέο σχεδιαστικό πακέτο και τρία νέα συστήματα ασφαλείας.

Η νέα τεχνολογία είναι η ενσωμάτωση μιας έξυπνης εφαρμογής (smart app). Πρόκειται για μία συσκευή εντοπισμού με Bluetooth, που ονομάζεται Tile και χρησιμοποιεί μικρά καρτελάκια τα οποία μπορείς να τοποθετήσεις σε σημαντικά αντικείμενα ώστε να τα εντοπίζεις με τεχνολογία smartphone.

Σύμφωνα με έρευνες, ο μέσος άνθρωπος χάνει περίπου 15 λεπτά την ημέρα ψάχνοντας για χαμένα αντικείμενα. Η εφαρμογή μπορεί να μειώσει δραστικά τον χαμένο χρόνο.

Όταν η (δωρεάν) εφαρμογή, που είναι συμβατή με Apple και Android, ξεκινήσει στην κεντρική οθόνη αφής του αυτοκινήτου, ο ιδιοκτήτης ειδοποιείται αν κάποια από τα αντικείμενα με καρτελάκι –κλειδιά, πορτοφόλι, τσαντάκι κ.ο.κ.– δεν είναι μέσα στο αυτοκίνητο και μπορεί να λάβει οδηγίες για να βρει το τελευταίο γνωστό σημείο όπου βρίσκονταν.

Ο Peter Virk, διευθυντής τεχνολογιών σύνδεσης και εφαρμογών της Jaguar Land Rover, δήλωσε: «Το να χάσεις το πορτοφόλι σου ή να ξεχάσεις την τσάντα του παιδιού δεν είναι απλά ένας μπελάς. Η συνειδητοποίηση ότι έχασες κάτι σημαντικό σου αποσπά και την προσοχή. Η συνεργασία μας με την Tile επιτρέπει στους πελάτες μας να ελέγχουν πού είναι τα σημαντικά τους αντικείμενα χρησιμοποιώντας την οθόνη αφής του Discovery Sport, οπότε τα χαμένα αντικείμενα θα ανήκουν πλέον στο παρελθόν».

Η Jaguar Land Rover λέει ότι είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που ενσωματώνει το Tile στο σύστημα infotainment του αυτοκινήτου. Οι πελάτες μπορούν να καταρτίσουν μια λίστα με τα Essentials” (σημαντικά/απαραίτητα) που θα ελέγχονται κάθε φορά που ξεκινά η εφαρμογή. Αν κάποιο αντικείμενο έχει χαθεί μέσα στο αυτοκίνητο, μπορείς να ενεργοποιήσεις ένα συναγερμό των 90 decibel πάνω στο καρτελάκι Tile για να το εντοπίσεις.

Το ανανεωμένο Discovery Sport έχει και ένα αναβαθμισμένο σύστημα πολυμέσων InControl Touch Pro με οθόνη 10,2 ιντσών που λειτουργεί όπως ένα tablet. Επίσης, τα συστήματα ασφαλείας έχουν εμπλουτιστεί με σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, σύστημα ανίχνευσης υπνηλίας του οδηγού και έξυπνο περιοριστή ταχύτητας με ανίχνευση των σημάτων κυκλοφορίας.

Τέλος, διατίθενται τέσσερα νέα χρώματα, καθώς και ένα ειδικό χρωματικό/σχεδιαστικό πακέτο Graphite Pack, με 19άρες ζάντες, χρωματικές πινελιές, γκρίζα σκεπή και μαύρους εξωτερικούς καθρέφτες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube